EnergiWatch

Thy-Mors Energi vil udvinde grønt brændstof fra biogas

Der skal investeres et større millionbeløb i udviklingen af ny teknologi hos Thy-Mors Energi.

Foto: REFA Energi

Forskellige produktionsteknologier skal kobles sammen, hvis det skal lykkes for Thy-Mors Energi at udvinde CO2-neutralt brændstof fra biomasse. Det skal ske med dels lokale investeringer og dels med EU-støtte. Lykkes det at demonstrere en nyudviklet gasrensningsteknologi, kan det på sigt understøtte den grønne omstilling og medføre nye lokale arbejdspladser, vurderer Thy-Mors Energi.

"Thisted Kommune har set et potentiale i forhold til udnyttelsen af biomasse, og på baggrund heraf har de udarbejdet en rapport, der afdækker, hvad der kræves rent teknisk for at kunne producere CO2-neutralt brændstof fra biogas. Rapporten er afgørende for, at vi har valgt at gå aktivt ind i projektet og nu søger om EU-støtte til at afprøve, om vi rent teknisk kan løse udfordringen med gasrensning," fortæller Lars Peter Christiansen, adm. direktør i Thy-Mors Energi, i en pressemeddelelse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs