EnergiWatch

Rentefidus breder sig: Millionregninger vælter ned over fjernvarmekunder

Titusindvis af fjernvarmekunder står til at blive ramt af et historisk rentesmæk på knap 322 mio. kr. Rentefidusen har allerede kostet forbrugerne 475 mio. kr., og nye regninger truer.

Foto: Rambøll

Fjernvarmekunder rundt om i landet styrer mod ekstraregninger på knap 322 mio. kr., uden at de af den grund får mere varme i radiatorerne.

Det fremgår af et nyt notat fra Energitilsynet, der gør status over de mange sager, hvor fjernvarmeselskaber rundt om i landet i en regulær skrivebordsøvelse har ansøgt om lov til at opkræve forrentning af selskabernes bogførte værdier i værste fald helt tilbage til 1981.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ørsted opfører godt 1 GW tysk havvind

Gigawatt-projekter bør være en "selvfølge" i de kommende tyske havvindudbud, konstaterer Ørsted, der onsdag træffer beslutning om at opføre en af verdens første støttefrie havvindparker.

Norsk Lundin-chef går af

Kristin Færøvik, der hidtil har været adm. direktør for olieselskabet Lundin Energy i Norge, fratræder ved udgangen af måneden.

Vattenfall frabeder sig flere udbudslotterier

Fremtidige udbud af dansk havvind bør fokusere på kriterer som systemintegration og grøn profil snarere end på evnerne udi at være heldig i en lodtrækning, mener det svenske energiselskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs