EnergiWatch

Fjernvarmen: 600 mio. er inden for skiven

Selv om en overopkrævning på 600 mio. kroner lyder af meget, er det faktisk temmelig godt ramt, når man ser på den samlede størrelse af fjernvarmesektoren, lyder det fra brancheforening.

Foto: Jyllands-Posten

At nå sit budgetmål inden for blot 3 procent er ganske fint. Sådan lyder det, når man spørger Kim Behnke, vicedirektør i Dansk Fjernvarme, om hvorfor de danske fjernvarmeselskaber i følge Energistyrelsen har opkrævet 625 mio. kroner for meget fra forbrugerne.

"Selvfølgelig må intentionen altid være at ramme så præcist som muligt, når det kommer til acontobetalinger til ens varmeforsyning. Men vi har at gøre med et område, hvor varmeselskaberne dels skal prøve at forudsige, om det bliver en mild eller en kold vinter, og dels skal spå om, hvordan brændselspriserne udvikler sig. Hvilket kan være yderst vanskeligt især på markedet for naturgas. Set i den sammenhæng synes jeg faktisk ikke, der er tale om et alarmerende tal. Selvfølgelig er 625 mio. kroner mange penge, men skal ses i forhold til, at fjernvarmesektoren omsætter for 22 mia. kroner. Så reelt taler vi om en overopkrævning på tre procent fordelt på 1,7 mio. husstande," siger Kim Behnke.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs