EnergiWatch

Enel i mindre fremgang efter svært år

Selv om det italienske energiselskab oplevede store udfordringer for både vind og vand i 2017, blev årets resultat bedre end forventet.

Foto: Enel Green Power

Vinden blæste mindre end budgetteret de steder, hvor italiensk Enel driver vindmølleparker. Og samtidig var der tørke i mange af de områder, hvor selskabets hydroanlæg er placeret. En dårlig cocktail, der ramte den italienske energiproducent i 2017. Et år der ellers for alvor skulle have markeret Enels omstilling mod grøn energi.

Enel formåede dog at holde skindet på næsen og kom ud af 2017 med en fremgang i omsætning på 5,87 procent til samlet 74,7 mia. euro. Samtidig blev selskabets indtjening forbedret med 2,6 procent til 15,7 mia. euro før skatter og afskrivninger. Det viser en markedsopdatering fra Enel, forud for at selskabet senere på måneden fremlægger det fulde årsregnskab.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

"CCS er det relevante på den korte og mellemlange bane"

Tildellingen af knap 200 mio. kr. i EUDP's særpulje til Greensand understreger det danske commitment til CCS, fastslår Ineos' danske direktør, der nu kun mangler tilladelserne til at være klar til at lagre CO2 fra 2025. Der skal nok også blive plads til ting som grøn metanol – på sigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs