EnergiWatch

Nye TDC-ejere vil splitte selskabet i to

Det måske kommende ejerkonsortium af TDC vil investere tungt i udviklingen af selskabets netværk, der også skal åbnes op for konkurrenter.

Ritzau Scanpix/Ida Guldbæk Arentsen
Foto: Ritzau Scanpix/Ida Guldbæk Arentsen

Hvis et konsortium bestående af pensionskasserne ATP, PFA, PKA og australske Macquarie lykkes med at købe TDC, er planen at dele selskabet op i to.

Den ene med fokus på TDC's netværk, og den anden vil have fokus på selve kundesiden og indhold.

Det bekræfter konsortiet, efter at TDC's bestyrelse mandag har anbefalet sine aktionærer at takke ja til et købstilbud på 50,25 kr. per aktie – eller en samlet pris for teleselskabet på små 41 mia. kr.

"Vi ser netværksdelen som en infrastrukturinvestering, der kræver store investeringer, men det er samtidig en helt anden forretning end selve indholdsdelen af virksomheden. TDC har egentlig gjort et godt stykke arbejde på begge områder, men vi mener, at det er mest oplagt at dele dem over i to," siger Allan Polack, der er administrerende direktør for PFA.

Han understreger samtidig, at der ikke er lagt op til en sparerunde, og at konsortiet er klar til at investere tungt i udviklingen af TDC's netværk, der skal åbnes for konkurrerende virksomheder.

Samtidig bekræfter konsortiet, at det har været en betingelse for handlen, at TDC's fusion med underholdningsvirksomheden MTG Nordics blev droppet, hvilket TDC valgte at gøre tidligere mandag.

"Vores forberedelser af handlen blev gjort, lang tid før MTG-handlen kom på bordet, så vi har ikke som sådan afvist MTG, men vi har heller ikke rigtigt været på den del," siger Allan Polack.

Ifølge Ritzau Finans' oplysninger bød konsortiet i sidste uge 48 kr. per aktie, som blev afvist af TDC-bestyrelsen, men Arthur Rakowski, der er næstformand for Macquaries investeringer inden for infrastruktur, vil ikke sige ret meget om selve processen.

"Jeg kan hverken be- eller afkræfte, hvad der har været fremme i pressen, men det har handlet om at diskutere mulighederne og få bestyrelsens anbefaling, og det endte med at vende rundt, som du nok kan forestille dig," siger Arthur Rakowski.

Købstilbuddet giver aktionærerne en præmie på 32,3 pct. baseret på gennemsnittet af aktiekursen de seneste tre måneder. Mindst to tredjedele af aktionærerne skal takke ja til buddet.

Energi- og telegigant indfører omstridt gebyr for 800.000 kunder

Konkurrencestyrelsen vil zoome ind på to markeder i TDC-køb

Analytiker: Rigtigt set af TDC

TDC fusionerer med MTG's nordiske forretning

Forsiden lige nu

Vestas får ordre i Spanien

Mens flere måneders strejker og protester mod Vestas' nedlukning i León er ved at ebbe ud, får mølleproducenten en ganske sigende ordre i naboprovinsen.

Fibia tager hul på fiberinvestering i Rødby

Fibia åbner op for den milliardstore pose penge, som fiberselskabet i oktober fik af moderselskaberne Seas-Nve og Nrgi. Det sker i Rødby, hvor Lollands borgmester tidligere på måneden opfordrede borgerne til at blive koblet på.

Borgmester opfordrer borgere til at tilslutte sig fibernet

Lolland Kommunes borgmester har i et brev opfordret borgerne i Rødby og Holby til, at de tager imod Fibias tilbud om at få en fiberforbindelse. Det er ikke borgmesterens opgave, siger teleanalytiker til Journalista.dk, der henviser til dom fra 2006.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere