EnergiWatch

Mærsk-familiens fond byder på energiselskab i Afrika

A.P. Møller Capital er klar med sin første investering, der kan blive en halv mia. kr. i et energiselskab i Zambia, skriver Berlingske Business.

Mærsk-familiens Afrika-fond, A.P. Møller Capital, kommer nu med sin første investering og byder sammen med en britisk statsejet fond på et energiselskab i Zambia.

Det skriver Berlingske Business. Energiselskabet er det børsnoterede Cobberbelt Energy Corporation, og lykkes planen, vil det være fondens første opkøb, som skal være med til at udvikle infrastrukturen i det afrikanske land.

"Elektricitetsnetværket i Zambia er underudviklet. Der er mangel på kapacitet, og der er ofte nedbrud i strømforsyningen, hvilket ultimativt lægger en seriøst dæmper på den økonomiske vækst," siger adm. direktør Kim Fejfer fra A.P. Møller Capital til avisen.

Det zambiske selskab er et af de største elselskaber i landet. Sammen med britiske CDC vil Mærsk-fonden danne et fælles selskab, hvor briterne vil sidde på majoriteten. A.P. Møller Capital vil investere ca. 485 mio. kr., og målet er at eje 21 pct. af aktierne i det zambiske selskab.

Afrika-fonden blev stiftet sidste år og hører under Mærsk-familiens investeringsselskab A.P. Møller Capital. Dens formål er at investere i infrastruktur i Afrika og har flere danske pensionskasser med som investorer.

Indtil videre har fonden mindst 650 mio. dollars at gøre godt med.

Mærsks Afrika-fond vil undgå miljøskadelige investeringer

Endnu en pensionskasse har skudt penge i shippingfond 

PFA lægger 100 mio dollars i Maersks Afrika-fond 

 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs