EnergiWatch

Vandværker anker landsretsdom til Højesteret

Danva og Danske Vandværker anker dommen fra Østre Landsret 16. januar. Intentioner bag loven er ikke fulgt.

Foto: Ritzau Scanpix/Nikolai Linares

Der er muligvis ikke sat punktum i landets hidtil største skattesag, som blev afgjort i Østre Landsret 16. januar.

Danva og Danske Vandværker tabte ved den lejlighed sagen, men har besluttet sig for at anke den til Højesteret.

Danske Vandværker har siden 2011 forsøgt at få omstødt det, som direktør Allan Weirup selv betegner som lovsjusk.

"Politikerne bag vandsektorloven vil sikre forbrugerne det bedst mulige vand til den bedste mulige pris. Nu modarbejder skattelovgivningen de politiske intentioner ved at gøre vandet meget dyrere for forbrugerne. Det giver absolut ingen mening, derfor er det vigtigt at få prøvet sagen ved Højesteret," siger han i en pressemeddelelse.

Slagsmålet drejer sig om, hvorvidt Skat benyttede den rigtige metode til at værdisætte de kommunale vandværker, der blev privatiseret i 2009.

Værdisætningen medfører ifølge vandværkerne en brandbeskatning af vandsektoren. Regningen vil i sidste ende havne hos vandkunderne.

Vandværkerne vurderer, at det kan løbe op i sammenlagt 36 milliarder kroner i ekstra skat.

Skatteministeriet har dog afvist påstanden og hævder, at skattebetalingen ikke behøver blive højere for vandværkerne fremover.

"De seneste år vurderes det, at vandværkernes samlede skattebetalinger har ligget mellem 100 og 200 millioner kroner årligt. Skatteministeriet vurderer ikke, at dommen giver anledning til, at vandselskabernes skattebetaling fremadrettet vil afvige væsentligt herfra," lød meldingen fra ministeriet i forrige uge.

DI ryster på hovedet af milliardstort skattesmæk til vand Vandværker taber sag om milliarder til Skat Molboarbejde: Forbrugere skal aflæse vandmåler, der allerede er aflæst 

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs