EnergiWatch

GE's aktie når laveste niveau siden 2011

Den amerikanske industrigigant General Electric har ondt i indtjeningen og ligeledes i aktiekursen, som mandag har nået det laveste niveau siden 2011.

Foto: /ritzau/AP/Thibault Camus

I mandagens handel presses GE-aktien af en analyse fra Bank of America Merrill Lynch, som har sænket anbefalingen til "neutral" fra tidligere "køb" og finder det sandsynligt, at GE vil sænke forventningerne til 2018, når det onsdag kommer med regnskab for fjerde kvartal.

GE-aktien var i modvind gennem hele sidste uge, hvor selskabet måtte meddele, at det får en udgift på 6,2 mia. dollar i fjerde kvartal som følge af behovet for ekstra polstring af forsikringsreserverne i GE Capital.

Senere på ugen var det fremme, at konglomeratet, der rummer mange forskellige former for aktiviteter, herunder producerer flymotorer, gasturbiner og vindmøller, overvejer en opsplitning af selskabet, hvilket typisk betyder frasalg eller måske selvstændige børsnoteringer af forretningsenheder.

Selskabet håber, at det vil kunne hjælpe aktiekursen, som i løbet af de seneste 12 måneder er faldet med 45 pct.

 

Siemens Gamesa uro rammer på værst tænkelige tidspunkt

GE sikrer sig flere mølleordrer

Forsiden lige nu

Ny Difko-chef vil skrue op for grønne investeringer

Investeringsbeløb helt ned til 50.000 kr. skal støve den 42 år gamle investeringsfond af og gøre den mere folkelig og appetitlig for de unge. Samtidig skal grønne investeringer erstatte ejendomme. "Det er penge med holdning, uden det er ekstremt," siger den nye adm. direktør i et interview med EjendomsWatch. Han har en plan for at nå i mål med det, hans forgængere ikke lykkedes med, siger han.

Siemens følger med Vestas ind i batteriprojekt

Europa står foran en stor mangel på batterier inden for få år, advarer Siemens, der både investerer direkte og skriver sig op som fremtidig storkunde i milliardstort svensk projekt, mod at det bliver med tyskernes digitaliseringsudstyr.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere