EnergiWatch

GE's aktie når laveste niveau siden 2011

Den amerikanske industrigigant General Electric har ondt i indtjeningen og ligeledes i aktiekursen, som mandag har nået det laveste niveau siden 2011.

Foto: /ritzau/AP/Thibault Camus

I mandagens handel presses GE-aktien af en analyse fra Bank of America Merrill Lynch, som har sænket anbefalingen til "neutral" fra tidligere "køb" og finder det sandsynligt, at GE vil sænke forventningerne til 2018, når det onsdag kommer med regnskab for fjerde kvartal.

GE-aktien var i modvind gennem hele sidste uge, hvor selskabet måtte meddele, at det får en udgift på 6,2 mia. dollar i fjerde kvartal som følge af behovet for ekstra polstring af forsikringsreserverne i GE Capital.

Senere på ugen var det fremme, at konglomeratet, der rummer mange forskellige former for aktiviteter, herunder producerer flymotorer, gasturbiner og vindmøller, overvejer en opsplitning af selskabet, hvilket typisk betyder frasalg eller måske selvstændige børsnoteringer af forretningsenheder.

Selskabet håber, at det vil kunne hjælpe aktiekursen, som i løbet af de seneste 12 måneder er faldet med 45 pct.

 

Siemens Gamesa uro rammer på værst tænkelige tidspunkt  

GE sikrer sig flere mølleordrer 

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs