EnergiWatch

Statkraft vil slå Danmark i kamp om datacentre

Norge er træt af at se de store, internationale virksomheder gå uden om landet for i stedet at etablere datacentre i Danmark og Sverige. Nu vil Statkraft gå i offensiven for at tiltrække de lukrative data-aftaler.

Foto: Statkraft

Facebook og Apple har varslet milliardinvesteringer i Danmark, når de to globale selskaber de kommende år bygger nye datacentre i Danmark. I Sverige er det bl.a. Amazon, der har varslet tilsvarende store investeringer i datacentre. For både Danmarks og Sveriges vedkommende gælder det, at de store internetselskaber har valgt netop de nordiske lande på grund af rigelige mængder grøn energi, høj forsyningssikkerhed og politisk stabilitet.

Alt sammen noget, Norge også kan byde på. Alligevel har Norge haft mere end svært ved at tiltrække de store investeringer inden for datacentre. Også selv om landet har forsøgt med blandt indretning af datacentre boret ind i det norske grundfjeld.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

DSV lancerer grønnere fragtløsninger

Speditionskoncernen investrerer et millionbeløb i en række grønne leveringsløsninger, der skal give kunderne mulighed for at tilkøbe klimavenligere fragt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs