EnergiWatch

Energitilsynet dumper energiselskabers handel med sig selv

Flere af de monopolbelagte elnetselskaber er for dårlige til at dokumentere, at deres aftaler og handler med koncernforbundne selskaber sker på markedsmæssige vilkår. Det er et af resultaterne af en ny stikprøve fra Energitilsynet, som nu vil udføre yderligere undersøgelser på området.

Foto: Genrefoto/Colourbox

Mens den søde juletid er ved at indfinde sig over Danmark, så kan noget tyde på, at en lille håndfuld danske energiselskaber får en højtid, der ikke er helt lige så fredelig som andres.

En ny stikprøve fra Energistyilset viser nemlig, at fire elnetselskaber ikke har haft orden i de regler, som er med til at sørge for, at selskaberne ikke misbruger sin stilling som monopolselskaber i elsektoren. Ud af fem undersøgte monopolforretninger har fire ikke fulgt reglerne for det interne overvågningsprogram, der er et lovkrav til selskaberne.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs