EnergiWatch

Statkraft sælger sidste havvind i milliardhandel med kinesere

Det norske energiselskab Statkraft henter tæt på fem mia. kroner ved salget af en mindre del af den britiske havmøllepark Dudgeon Offshore Wind. Dermed er nordmændene helt ude af havvind.

Foto: Roar Lindefjeld/Woldcam - Statoil PR

Fra at være primært norskejet går den store, britiske havmøllepark Dudgeon Offshore Wind nu over til at være ægte multinational. Norske Statkraft, der hidtil har ejet 30 procent af parken, har nemlig indgået aftale om salg af sin andel til et kinesisk konsortium anført af China Resources Holdings. Kineserne, der er specialiseret inden for så forskelligartede områder som elhandel, ejendom, forbrugsvarer, cement, gas, lægemidler og finans, er statsejet og har tilsyneladende dybe lommer.

I hvert fald betaler det kinesiske konsortium 555 mio. pund for Statkrafts andel på 30 procent – eller godt 4,7 mia. danske kroner.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs