EnergiWatch

Ørsted opjusterer efter endelig gennemførsel af havmøllepark-salg

Frasalget af havmølleparken Borkum Riffgrund 2 er nu endeligt gennemført, og Ørsted opjusterer nu til øverste niveau af det hidtil udmeldte niveau for EBITDA i 2017.

Ørsted, det tidligere Dong Energy, har gennemført det i august udmeldte frasalg af havmølleparken Borkum Riffgrund 2, og det fører til en mindre opjustering.

Således venter Ørsted nu et EBITDA for hele året på omkring 21 mia. kr. mod tidligere udmeldte interval på 19-21 mia. kr.

”I forlængelse af vores koncernmeddelelse den 7. august 2017 har Ørsted i dag gennemført frasalget af 50 pct. af havmølleparken Borkum Riffgrund 2 til Global Infrastructure Partners (GIP). Købsprisen bliver udbetalt i 2017, mens udbetalingerne for EPC-kontrakten falder i 2017 og 2018,” oplyser Ørsted i en meddelelse via fondsbørsen.

Borkum Riffgrund II er sikret en fast afregning i sine første 10 leveår. I de første otte modtages en tarif på 18,4 eurocent/kWh (1,37 kr./kWh), mens taksten i de efterfølgende to år er 14,9 eurocent/kWh. Herefter følger en 10-årig periode på 3,9 eurocent/kWh.

Da Dong kom med halvårsegnskab i august i år, var det dog med et varsel om, at fraslaget af vindmølleandele kunne blive mindre i fremtiden. I regnskabet skrev Dong, at man "kun [vil] fortsætte denne type frasalg, hvis vi kan opnå betydelig værdiskabelse og risikospredning." Det hænger sammen med, at Dong i løbet af de næste par år vil tjene så mange penge på at drive sine havvindmølleparker, at den fortsatte udbygning af projektporteføljen kan finansieres, uden der er behov for frasalg, forklarer topchef Henrik Poulsen.

"Vi har sagt, at vi om et til to år frem i tiden vil begynde at generere pengestrømme, som overstiger det behov for kapital, vi har til den videre udbygning af havvind. Det er en situation, som vi ser et til to år ude i fremtiden, men vi har haft behov for at give vores syn på den situation," sagde Henrik Poulsen, adm. direktør i Dong, i august.

Tirsdag morgen hæver den schweiziske storbank UBS kursmålet for aktien i Ørsted, der tidligere var kendt som Dong Energy.

Kursmålet lyder på nu på 380 kr. mod tidligere 365 kr., viser data fra Bloomberg News. Storbanken gentager desuden sin købsanbefaling for aktien.

Ørsted: Opjustering skyldes timing og ikke frasalgets størrelse

Dong sælger halvdelen af tysk havvindmøllepark

 

Forsiden lige nu

Danmark giver garanti til to svenske vindmølleparker

Den danske stat har gennem EKF Danmarks Eksportkredit garanteret finansieringen af to nye vindmølleparker i Sverige i op til 18 år. Det er Siemens Gamesa, der skal levere møllerne til projekter, hvor Norsk Hydro Energi vil være aftager.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere