EnergiWatch

Ewii var først med skandalerne - nu går selskabet forrest med oprydningen

Ewiis opdeling af forretningen møder begejstring. Energiminister Lars Christian Lilleholt (V) ser et tiltrængt fokus på gennemsigtighed i branchen.

Foto: Mathias Ørsborg Johansen

Møgsagerne væltede for et halvt år siden ned over den jysk-fynske energikoncern Ewii med en kraft, der i løbet af sommeren resulterede i en fyreseddel til topchefen, Knud Steen Larsen, og en opsigelse fra bestyrelsesformanden, Steen Dahlstrøm. Men det udskældte makkerpar i toppen af Ewii-koncernen var ikke de eneste, der stod for skud i den danske energisektor.

Efter balladen i Ewii afslørede Finans, hvordan milliarder af kroner er blevet brændt af på kommercielt fejlslagne investeringer på tværs af stort set alle de store kundeejede energikoncerner. Det fik kunde-organisationer og eksperter på banen med en hård kritik af branchens spild af kundernes penge. Og den ansvarlige minister, Lars Christian Lilleholt, truede med indgreb.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs