EnergiWatch

Sjællands elforbrugere får en ny ledestjerne

Energidanmark skal med årsskiftet på fornavn med endnu et nyt energiselskab.

Foto: PR, Cerius

Vi har fået Radius, N1 og Dinel. Nu følger Sjællands Seas-Nve Net med og tager navneforandring.

Fremover kommer elnetforretningen for - i hele træskolængder - små 7.000 kvadratkilometer ø- og sjællandske elforbrugere til at lystre navnet Cerius.

Det oplyser energikoncernen.

Navneskiftet sker med årsskiftet og som en del af engrosmodellens krav om en klar adskillelse mellem handels- og netselskaber i elsektoren.

For den etymologisk interesserede er Seas' nye navn hverken en henvisning til svampearter i New Zealand eller troldmænd i kult-computerspillet Final Fantasy.

Navnet skal forstås som en henvisning til en ledestjerne.

"Cerius er en omskrivning af Sirius, der er den klareste stjerne på den nordlige halvkugle. Navnet minder om det engelske ’serious’, der betyder seriøs. Og sidst men ikke mindst rummer navnet ’us’, der betyder os eller fællesskab og at vi står sammen, som vi gør i et andelsselskab," forklarer administrerende direktør i SEAS-NVE, Jesper Hjulmand, i en meddelelse.

Seas forklarer, at man som en del af navneskiftet også vil ændre udsmykningen på selskabets varevogne, og med det har medarbejderne selv fået lov til at bestemme, hvad man ud over Seas' nye navn ønsker at reklamere for.

"Hver enkelt ansat har selv fået lov at vælge, om de vil køre med vindmøller-, sole-, lys, huse eller et helt tredje logo på bilerne," oplyser Seas, og mens ikonografien på de nypyntede varevogne måske ikke bør opfattes som et lovkrav på linje med engrosmodellens dekret om adskillelse mellem monopol- og kommercielle selskaber, så understreger Jesper Hjulmand, at ændringen sker for at leve op til lovens nye krav.

"Vi vil gerne gøre det nemt for forbrugerne at skelne mellem elnetselskabet og elhandelsselskabet, hvor du køber din strøm," udtaler han i meddelelsen.

Flere energiselskaber kæmper med ulovlige dobbeltroller

Det er en skelen, som Seas ellers har haft problemer med det seneste år.

Mens engrosmodellens krav til selskabsmæssig adskillelse mellem de to typer selskaber er nye, så har elforsyningslovens krav om vandtætte skotter mellem sælgere og distributører af el ikke ændret sig nævneværdigt siden 2004. Alligevel har Seas senest måttet erkende, at man, fordi et bestyrelsesmedlem i netforretningen også besad en bestyrelsespost i Seas' ejerskab af havvindmølleparken Rødsand 2, der drives på kommercielle vilkår, og derfor brød lovens krav om habilitet.

Det er der siden rettet op på, og nu er det altså tid til at kigge mod stjernerne:

"Det er også Cerius, der er garant for at elnettet er klar til fremtidens bæredygtige grønne forsyningsfremtid med vind- og solenergi. Og det er Cerius, der lynhurtigt rykker ud, hvis strømmen skulle gå," fortsætter Jesper Hjulmand.

Som en del af den nye identitet for netforretningen har Seas givet sig i kast med at "sætte ord på kernen i netselskabets identitet og ansvar". Disse lyder ny således:

"Cerius – Strøm du kan stole på

Luften, du indånder, og vandet, du drikker. Stjernerne på himlen. Du tænker ikke over det. Det er der bare. Det samme gælder strømmen i væggen og lyset du tænder. Det virker bare – du tager det for givet. Det kan du også roligt gøre, for inde bag væggen, inde i målertavlen, nede i jorden og ude i landskabet arbejder Cerius hver eneste dag for at din forbindelse altid er den bedste. At der altid er strøm i kontakten."

På kortet herunder kan du se, hvor i landet de danske netselskaber dækker, maj 2017.

Tilsyn erkender blind vinkel i sag om ulovlige dobbeltroller

Forsiden lige nu

Velux-chef jagter fortsat opkøb

Det helt store opkøb udeblev i 2017, men direktøren i VKR Holding garanterer, at det fortsat er planen at vokse både organisk og gennem opkøb.

Endnu et Maersk-skib ramt af brand i container

Endnu et Maersk-skib, Maersk Kensington, er blevet ramt af en brand i en container torsdag aften. Branden er under kontrol, og alle besætningsmedlemmer er i sikkerhed. Indtil videre tyder det ikke på, at der er sammenhæng med ulykken på Maersk Honam.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere