EnergiWatch

Frist udløbet i Dong-skandalesag: Italiensk firma løber fra ansvaret

Otte bygningsarbejdere fra Dong-byggeri har stadig ikke fået de 400.000 kroner, som entreprenørfirma blev dømt til at betale dem.

En italiensk underentreprenør på Dongs skandaleombruste milliardbyggeri i Fredericia har endnu engang ladt sine tidligere ansatte i stikken ved at løbe fra et betalingskrav, skriver Fagbladet 3F.

Byggefirmaet Solesi, der har hovedsæde på Sicilien, blev ved en faglig voldgiftssag i oktober 2014 dømt til at betale 400.000 kroner til otte ansatte på Dong-byggeriet, der var blevet groft underbetalt.

Solesi løb dog fra regningen. Men efter længere tids tovtrækkeri fastslog en civilret på Sicilien i juli i år, at betalingskravet fra den danske retssag kan indkræves i Italien, og Solesi indgik herefter frivilligt en afdragsordning.

Første betaling på 20.000 euro skulle være faldet mandag 6. november 2017, men ifølge Fagbladet 3F ser det ud til, at Solesi igen løber fra sit ansvar.

For på trods af et langstrakt forløb med rykkere, en tur i Fogedretten og senest afgørelsen fra civilretten på Sicilien har de otte arbejdere stadig ikke set så meget som en krone fra deres tidligere arvbejdsgiver.

"Jeg er desværre ikke overrasket. Det bekræfter bare min opfattelse af, at Solesi er et firma, der ikke overholder sine aftaler. Heller ikke selv om de er indgået som et kompromis efter en retsafgørelse," siger næstformand i Byggegruppen i 3F Palle Bisgaard.

"Jeg er rigtig ked af, at det har taget så lang tid. De har haft det meget svært som følge af den her sag," siger Palle Bisgaard.

Det var advokat Karen Kaufmann fra Husen Advokater, der repræsenterede Solesi, da de i oktober 2014 blev pålagt at efterbetale de 400.000 kr.

Hun har dog ingen kommentarer til sagen.

"Jeg kender selvfølgelig kravet fra voldgiftssagen. Men mit arbejde for dem i den sag sluttede med kendelsen," siger hun til Fagbladet 3F.

Karen Kaufmann repræsenterer også det italienske entreprenørfirma, når de i næste uge skal møde i Arbejdsretten i den aktuelle sag sag om underbetaling på Dong-byggeriet i Fredericia.

**** DENNE ARTIKEL OG BILLEDMATERIALE ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF Fagbladet 3F ****

Dong brugte underbetalte italienere til milliardbyggeri

Dong: Stol på os, vi underbetaler ikke rumænere

Dong afviser kritik af underbetalte rumænere

Fagforbund: Dong betaler rumænere 40 kroner i timen

Forsiden lige nu

Siemens Gamesa fusion har skabt stor intern uro

Den storstilede fusion af spanske Gamesa og dansk-tyske Siemens Wind Power har udviklet sig til et problembarn for en række ansatte i den nye vindmøllekæmpe. Interne magtkampe og store kulturelle omvæltninger betyder, at medarbejdere søger væk fra selskabet efter det, de oplever som et kaotisk ægteskab mellem de to virksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere