EnergiWatch

Rådgivere træder vande efter vækst og opkøb

Omsætning og indtjening halter efter ambitionerne hos de danske ingeniører Envidan, som er blevet købt af kapitalfonden Via Equity. Ledelsen forventer at kunne rette op på situationen i løbet af det kommende år.

Der er travlhed på direktionsgangen hos de danske forsynings- og energiingeniører Envidan fra Silkeborg disse år.

Den danske kapitalfond Via Equity Partneres købte sig ind i koncernen i 2015, og siden da har den stået på en række opkøb i nye nordiske fokusmarkeder, opstart af nye forretningsområder og nyfusioner af koncernselskaber. Desværre mangler de nye aktiviteter endnu at vise sig som vækst på bundlinjen i koncernen.

I selskabets årsrapport for det forskudte regnskabsår stiger toplinjen stiger med 12 pct. til 221 mio. kr., og den vækst matcher bruttoresultatet med en stigning på små 10 mio. kr. På bundlinjen lader det dog til, at Envidan må vente et år til, før væksten indtræffer, fordi resultatet lander kun små 700.000 kr. bedre end samme periode sidste år. Det skyldes væsentligt forøgede produktions- og administrationsomkostninger.

Med en skelen til antallet af medarbejdere i koncernen er det heller ikke så underligt. Sidste år havde man i gennemsnit 165 fuldtidsbeskæftigede, og i det seneste regnskab er det tal steget til lige under 200, 192 i alt.

Ledelsen mener ikke, at Envidan er kommet i mål i året.

"Udviklingen i regnskabsåret i koncernen er overordnet set mindre tilfredsstillende. Omsætning har været lidt mindre end forventet og der har været en række ekstraordinære strategiske omkostninger. Afledt deraf har indtjeningen været mindre end forventet," beretter man i regnskabet.

Envidere oplyser man, at "der er behov for i 2017/18 at bringe produktiviteten tilbage på det normale niveau."

Envidan laver blandt andet rådgivende ingeniørarbejde inden for energi, spildevand og drikkevandsforsyning, og man skal blandt andet være med til at projektere "Danmarks smukkeste biogasanlæg" ved Korskro nær Esbjerg for Nature Energy.

Dong skovler milliarder ind på vild vækst, men flere leverandører kæmper

Tjener millioner på at sætte fut til halm: Nu er energiperle solgt

Biogas-anlæg til halv mia. på vej i Sønderjylland

Biogas-boom på vej hos Dansk Gas Distribution

Forsiden lige nu

Siemens Gamesa fusion har skabt stor intern uro

Den storstilede fusion af spanske Gamesa og dansk-tyske Siemens Wind Power har udviklet sig til et problembarn for en række ansatte i den nye vindmøllekæmpe. Interne magtkampe og store kulturelle omvæltninger betyder, at medarbejdere søger væk fra selskabet efter det, de oplever som et kaotisk ægteskab mellem de to virksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere