EnergiWatch

Energiselskaber

Shell vil fyre op til 9.000 ansatte

Den britisk-hollandske supermajor er tvunget til at skære kraftigt ned på personalet for at hente op mod 2,5 mia. dollar frem til 2022. Selskabet har brug for en strømlining, mener topchef Ben van Beurden.

Fjernvarmen om klimaprogram: Kom nu i gang

Regeringen overser i sit nye klimaprogram nogle af de virkemidler, der virker her og nu, og som både kan fortrænge kul og reducere mængden af biomasse, siger Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme.

Her er regeringens samlede globale klimaplan

"Regeringen har i sit første år truffet beslutninger, der medfører reduktioner, som svarer til næsten en fjerdedel af vejen," siger klimaminister Dan Jørgensen (S). Klimamålet kommer til at koste mellem 16 og 24 mia. kr. årligt, vurderer regeringen.

"Det danske olieeventyr er ved at udvikle sig til et mareridt"

Regeringens støttepartier retter skarp kritik af, at Finansministeriet forventer en olieindtjening på næsten tre gange så meget som analysehuset Rystad Energy. Tre ordførere mener, at det er et skidt signal, at danske myndigheder baserer forventede indtægter på en langt større produktion, end analytikerne finder realistisk.

Analysehus spår historisk milliardunderskud fra nordsøolien

Statskassen står til underskud på flere milliarder fra årets danske olieproduktion, viser opgørelse fra Rystad Energy, hvis prognose frem mod 2030 er godt 27 mia. kr. lavere end regeringens forventning. Forskellen er, at de danske myndigheder tror på langt større produktion i Danmark.

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere