EnergiWatch

Energiselskaber

Energi Danmark får bøde for manipulation med elmarkedet

Bagmandspolitiet har fastsat en bøde på 750.000 kr. til Energi Danmark og konfiskeret selskabets fortjeneste for i 10 tilfælde at have manipuleret med en del af engrosmarkedet, oplyser Forsyningstilsynet. Et andet selskab er anmeldt. "Et tydeligt signal til markedet," siger tilsynets direktør Carsten Smidt.

Vestager ophæver tysk blokade af danskproduceret strøm

EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager griber nu ind i det dansk-tyske elmaked og kræver, at tyskerne løsner op for den flaskehals, som i årevis har gjort det vanskeligt for danske producenter af vedvarende energi at afsætte el på det tyske marked.

Lilleholt undres: Ørsted har fået 2,4 mia. kr. i statstilskud

Ørsted og Verdo har gennem en årrække modtaget massive statstilskud til grøn elproduktion, konstaterer energi- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V), der svarer igen på kritik fra selskaberne og Dansk Energi af, at ministeren nu stopper støtteordning.

Nyt lovforslag kan koste Ørsted 185 millioner om året

Et nyt forslag fra energiminister Lars Chr. Lilleholt, der ventes vedtaget i Folketinget i dag torsdag, kan koste det Ørsted-ejede Avedøreværket 185 mio. kr. i årligt tilskud. Varmekunder på Vestegnen i København kan se frem til 500-700 kr. ekstra på regningen, siger Lars Gullev, direktør i VEKS. Verdo kalder forslaget dybt kritisk.

Mærsk-familiens nye milliardsatsning i varmt vand på vippen

Den nuværende lovgivning gør det svært for A.P. Møller Holding at realisere geotermi i Danmark, erkender energi- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt. Mærsks krav om undtagelse fra vigtigt konkurrenceelement rører ved en krumtap i dansk varmeforsyning, mener energiprofessor.

Professorer: Staten har frit valg ved Radius-salg

Selvom der skulle komme et kæmpe milliardbud fra en udenlandsk spiller på Ørsteds elselskab, så er staten ikke tvunget til at tage den højeste pris, hvis der vægtes andre faktorer højere, fortæller professor.

Dansk pensionskasse vil byde på Ørsteds elforretning

PKA vil sammen med den canadiske pensionskasse Omers lægge et bud ind på Ørsteds sjællandske elnet Radius, erfarer EnergiWatch. Samtidig har ATP angiveligt indgået et partnerskab med det sjællandske energiselskab Seas NVE.

Astronomisk bud på Radius ryster analytiker

Sydbanks Morten Imsgard har svært ved at få regnestykket i et 26 mia. kr. stort bud på Ørsteds netforretning, Radius, til at gå op. Ifølge Bloomberg News har en gruppe canadiske investorer afgivet et bud i den størrelsesorden.

Nye sager om snyd med energispareordning granskes

Ifølge energiminister Lars Christian Lilleholt kan det både få retslige og økonomiske konsekvenser, hvis det viser sig, at der har været tale om bevidst snyd med tilskudsordningen fra energirådgivningsselskabernes side, siger han til DR Nyheder.

Danske elforbrugere dumper i pristjek

Mange danske elforbrugere har ringe tillid til deres elselskaber og den information, der er til rådighed. Det viser en ny, nordisk undersøgelse. Forsyningstilsynet opfordrer til større bevidsthed om priser og konkurrencen.

Forbrugerrådet advarer om særregel for A.P. Møller Holding

Den danske lovgivning har gjort det muligt at udvikle energiforsyningen og samtidig sikret, at forbrugerne er blevet beskyttet mod at betale for meget, siger Forbrugerrådet. De regler bør bevares, også når A.P. Møller vil bore efter varme i den danske undergrund.

Ørsted laver aftale med ExxonMobil

Energiselskabet forventer at have en portefølje på 2,5 GW amerikansk landvind ved udgangen af 2022 og ser et marked på mere end 40 gigawatt i næste årti.

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere