EnergiWatch

Energiselskaber

MHI Vestas-chef: Havvind i USA skal gentænkes

Når ITC-støtten ophører efter i år, kommer priserne på havvind ved USA til at stige. I hvert fald hvis det ikke lykkes at gentænke markedslogistikken. Det mener Philippe Kavafyan, der er adm. direktør hos MHI Vestas.

Ewii holder fast i ex-chefs tabsgivende it-investering

Det kostede sidste år energikoncernen Ewii 127 mio. kr. at afvikle en stribe tabsgivende forretninger, som den tidligere ledelse havde investeret i. Men ét af selskaberne holder Ewiis adm. direktør og "oprydder", Lars Bonderup Bjørn, fast i.

EnergiWatch ønsker god påske

Som de fleste andre holder redaktionen på EnergiWatch påskeferie de kommende dage. Vi er tilbage tirsdag morgen med et friskt nyhedsbrev. Indtil da ønsker vi alle en rigtig god påske.

Ørsted åbner mere op om løn end Vestas

Børsnoterede selskaber står til at skulle udvise fuldstændig åbenhed om løn og bonusser for de enkelte topledere. Ørsted følger allerede de fremtidige regler, men ikke Vestas, der lukker i om individuelle lønninger.

Svensk satsning skal salte VE-energi ned

Overskydende sol- og vindenergi kan lagres i salt. Det arbejder Vattenfall og SaltX Technology ud fra i et nyt pilotprojekt. Foreløbige eksperimenter har vist, at metoden kan lagre 10 gange så meget energi som vand.

Enhedslisten: Geotermisk licens til A.P. Møller dybt kritisabelt

Energiministeren har ikke lyttet til kritikken og undergraver den lokale demokratiske proces ved at tildele A.P. Møller Holding geotermisk licens i Aalborg, siger Enhedslistens energiordfører Søren Egge Rasmussen, der sammen med socialdemokraterne havde bedt ministeren udsætte tilladelsen.

Hver dag ruskes der i håndtaget til et energiselskab

Cybertruslen imod energisektorens kritiske infrastruktur er konstant og stigende, vedstår flere sikkerhedschefer. Foren kompetencerne i organisationen, lyder rådet fra Kirill Naboyshchikov, udviklingschef ved Kaspersky Industrial Cybersecurity.

Efter voldsom kritik: Verdo-overpriser skal undersøges

Bestyrelsen i Verdo vil efter et stormvejr om en årrække med overpriser til kunderne nu sætte gang i en ekstern undersøgelse. Samtidig freder man dog topledelsen - og udskyder undersøgelsen indtil man er færdig med at forhandle med forsyningstilsynet.

Tilsynsdirektør om energilobby: Helt ude i skoven

De store energiselskabers brancheorganisation Dansk Energi får en hård medfart af Forsyningstilsynets direktør Carsten Smidt for både indhold og ordvalg i den kritik, som organisationen har rettet mod de nye krav om besparelser i 26 elmonopoler.

Medie: Tesla sætter stor investering på pause

På grund af skuffende elbilsalg har Tesla og Panasonic sat planlagt udvidelse af Gigafactory på standby, skriver mediet Nikkei. Tesla bestrider meldingen og lover fortsatte investeringer i Gigafactory.

Ewii taber trecifret millionbeløb

Energiselskabet Ewii kom ud af 2018 med et minus på 204 mio. kr. på bundlinjen. En blodtud efter en kostbar oprydning, siger adm. direktør Lars Bonderup Bjørn.

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere