EnergiWatch

Energiselskaber

Equinor laver milliardkøb i Nordamerika

Det norske olieselskab øger sin andel af Caesar Tonga-feltet i Den Mexicanske Golf og køber Shell ud. Equinor står nu for næsten halvdelen af oliefeltet, men Shell havde faktisk udvalgt en anden køber til at begynde med.

Aura lancerer nyt fiberselskab

Den østjyske energikoncern Aura har oprettet et nyt fiberselskab, som skal sikre kunderne hurtigt internet til lave priser.

"GE er en konkursbegæring, der venter på at ske"

Den samme efterforsker bag advarslerne om Bernard Madoffs Ponzi-svindlen, Harry Markopolos, beskylder GE for for storstilet svindel. GE afviser, men markedet er ubarmhjertigt, og selskabets aktie er i frit fald.

Norlys-direktør får tre års løn for opsigelse

Martin Romvig får med sin opsigelse som viceadm. direktør i storfusionen Norlys en stor pose penge med i hånden. En kompensation, der er aftalt fra starten, siger bestyrelsesformand. (Opdateret d. 19. august kl. 13.35)

Medie: Ørsted arbejder på en opsplitning af Radius

En af salgsmodellerne for Radius kan ifølge InsideBusiness blive en opsplitning, hvor det politisk følsomme elnet og den kommercielle forretning placeres i hver sin enhed for at gøre et salg af det sjællandske energiselskab spiselig på Christiansborg.

Nederlag har ikke taget luften ud af Ørsteds brint

Energiselskabet vil fortsat satse på brint og peger trods bet på Holland som oplagt afsæt. Topchef appellerer til de danske politikere om at øge indsatsen på potentielt en af de vigtigste nøgler til den grønne omstilling.

Ørsted holder fast på sine kraftværker

Over de seneste ti år har Ørsted haft underskud på 8,7 milliarder i den forretningsenhed, der netop har fået sit femte navn i samme tidsspænd. Henrik Poulsen har dog ingen planer om et frasalg af kraftvarmeværkerne, der i topchefens optik har "indtjeningspotentiale"

Danske Commodities tager amerikansk luns

Det aarhusiansk-baserede energihandelshus udvider i USA og har gennem et nyetableret selskab gennemført sin første handel på USA’s største energihandelsmarked.

Dyre CO2-kvoter sender Uniper i knæ

Det tyske energiselskab har ikke formået at rette op på driften i andet kvartal, der er halveret i løbet af første halvår i 2019. Selskabet påpeger selv, at det blandt andet skyldes højere priser på CO2-kvoter.

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere