EnergiWatch

Energiselskaber

Finansiering strømmer til ny norsk vandkraft

Det er efterhånden et særsyn med ny vandkraft i Norge, hvor det meste nye kapacitet kommer fra opgradering af eksisterende værker. Sogn og Fjordane Energi har dog fået et lån på 225 mio. DKK til byggeri af nyt.

Energinet hæver tariffer for 540 mio. i 2020

Nye anlæg til vedvarende energi og større nedbrud betyder, at slutbrugeren kommer til at betale 1,7 ører mere per kWh. Det er en stigning på 21 pct., der kommer til at betyde 540 mio. kr. mere i indtægter for Energinet.

Debat: "Man kan ikke lave ordentlig benchmarking af fjernvarmen"

Energiselskabernes brancheforeninger er enige om, at der er umuligt at lave en retvisende benchmarking af fjernvarmeproduktionen. Det giver derfor ikke mening at indføre en regulering, hvor benchmarking er omdrejningspunktet, skriver de to brancheforeninger Dansk Fjernvarme og Dansk Affaldsforening.

Regeringen vil skrue ned for biogas til transport

Energiminister Dan Jørgensen (S) varsler hasteindgreb, som sænker kravene for, hvor stor en andel af avancerede biobrændstoffer, der skal være i transportsektoren. Problematisk, mener Peter Bjerregaard, som er markedsreguleringschef hos Eon.

Danmarks næststørste olieaktør ser fornuft i licens-stop

Det vil være klogt at vente en håndfuld år med at udstede nye koncessioner til oliejagt i Nordsøen. Sådan er holdningen fra formanden i det norske olieselskab Noreco, Riulf Rustad. Oliekæmpen Total blander sig udenom, men vil blive i Danmark uanset hvad.

Energistyrelsen indfører ny standard for varmepumper

Ikke alle varmepumpeinstallationer er lige energieffektive. Derfor indfører Energistyrelsen nu en frivillig standard for varmepumpeinstallationer, der skal hæve udbyttet af varmepumpen og øge konkurrencen for installatører om at levere høj kvalitet.

Energiklynge har sat holdet efter oprydning

Efter fyring af topchef og flere nyoprettede direktørstillinger er kabalen nu også lagt på bestyrelsesniveau for den danske klyngeorganisation Clean. Onsdag blev den nye bestyrelse præsenteret.

Ineos melder sig klar til 9. udbudsrunde

Den britiske koncern har mod på mere dansk olieudvinding og kan sagtens være blandt ansøgerne ved en eventuel ny udbudsrunde. Det afslører Ineos' adm. direktør for Skandinavien, Sebastian Koks Andreassen, over for EnergiWatch.

Uniper åbner for ny svensk atomkraft

Planen er, at 100 pct. af svensk el skal være vedvarende i 2040, hvilket står som en stopklods for den svenske atomkraft. Men det politiske flertal vakler, og nu åbner tyske Uniper op for at bygge ny atomkraft i Sverige.

Erhvervslivets klimaforslag må ikke koste noget

Anbefalinger fra de 13 nye klimapartnerskaber med erhvervslivets topchefer bør ikke have statsfinansielle konsekvenser eller øge samfundets omkostninger, lyder det i regeringens arbejdsskrivelse. Det skriver Berlingske.

Öresundskraft skal sælges for 8,6 mia.

Helsingborg Kommune har fundet den rette køber af Öresundskraft, der vil blive solgt for 8,6 mia. kroner. I Danmark er selskabet kendt for deres skandaleombruste datterselskab, Helia Energisalg.

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere