EnergiWatch

Energiselskaber

Efter sløv start vil Hudya erobre elmarkedet

Forretningen kommer ikke til at løbe rundt kun med elkunder hos Hudya, der derfor satser på at samle flere tjenester på deres platform. Målet er at samle alle hverdagstjenesterne ét sted.

Total åbner en digital fabrik

Det franske olie- og gasselskab vil bruge en ny digital fabrik til at effektivisere forretningen på en række nøgleområder.

Branchedirektør: Udskudt olieudbud kan skræmme investorer væk

"Vi havde gerne set, at man havde fundet en afklaring tidligere," siger direktør hos Olie Gas Danmark, Martin Næsby, om 8. udbudsrunde. Han er bekymret for, at den statslige håndtering af udbudsrunden kan få en afskrækkende effekt. Men trods al modstanden er han fortrøstningsfuld i forhold til fremtidig oliejagt.

To nye elhandlere satser på gennemsigtighed

En undren over, hvor svært det var at gennemskue prisen på el, er blevet til to elhandelselskaber. Det ene vil blive til en abonnementsplatform, mens det andet giver mulighed for at donere penge til velgørende formål.

Ny elhandler sigter mod overskud ved årsskiftet

Det danske selskab Velkommen fortsætter med at tage ejerandele, men opstarten har ikke kun været en dans på roser. Opskriften på selskabets elforretningen er forholdvis simpel: "Selvom vi skal tjene penge, så skal vi ikke tjene ligeså mange som de helt store."

Debat: Ewii-direktør i hårdt angreb på Ørsted

Det er beskæmmende ud fra enhver moralsk målestok – bortset fra grådighedens – når branchens største elhandler hæver kundernes el-abonnement med tilbagevirkende kraft, skriver adm. direktør i energikoncernen Ewii, Lars Bonderup Bjørn, i et debatindlæg.

Energistyrelsen fjerner abonnementsfinte i elhandel

Elselskaber skal ikke længere kunne hæve abonnementspriserne med tilbagevirkende kraft, som det eksempelvis var tilfældet for Ørsteds kunder kort før Seas-NVE's købstilbud på privatkundeforretningen.

Norlys: Vores størrelse forhindrer prishop

Der er ingen tvivl om, at engrosmodellen har medført øgede omkostninger for elhandleren, siger Norlys' kommercielle direktør, Mads Brøgger. Alligevel har Norlys ikke hævet deres kunders abonnementpris til forskel fra Ørsted.

Frankrig vil bygge seks nye atomreaktorer

Den franske regering har i et brev bedt energiselskabet EDF om at undersøge muligheden for at bygge seks nye EPR-reaktorer henover de næste 15 år. Det sker på trods af Frankrigs plan om at nedbringe andelen af atomkraft.

Totals "aggressive" LNG-udvidelse når længere ind i Indien

Det franske olieselskab køber sig ind i indisk gasforsyning og indleder et samarbejde med konglomeratet Adani om to LNG-terminaler. Total regner med at investere 4 milliarder i markedet, som generelt er attraktivt for olie- og gasgiganterne.

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere