EnergiWatch

Energiselskaber

Tiden rinder ud for fremskyndet kulstop i Aalborg

Et fremskyndet kulstop i 2025 på Nordjyllandsværket figurerer på regeringens liste over potentielle klimavirkemidler, og Aalborg Forsyning er mere end klar til at trykke på knappen. Det kræver dog et tilsagn om statsstøtte på 400 mio. kr. indenfor tre uger, hvis det skal nås i tide, siger adm. direktør, Søren Gais Kjeldsen.

Norlys varsler fiberkrig i de store byer

Fiberkæmpen Norlys Tele varsler nu en offensiv inde i Danmarks største byer. Efter opkøbet af Verdo Tele med kunder i Randers og Hobro, retter Norlys nu blikket mod København og Odense. Målet er en million fiberkunder.

500.000 nye kunder vækker opsigt i Dansk Fjernvarme

En ny rapport fra Aalborg Universitet anbefaler, at op mod en halv million flere boligere bør have fjernvarme end i dag, hvis den grønne omstilling skal ske på mest effektiv vis. Opsigtsvækkende og grundigt arbejde, konkluderer Dansk Fjernvarmes direktør.

Varmekrig kan underminere effektiv grøn omstilling

Fjernvarmenettet bør udbygges massivt for at sikre den mest omkostningseffektive og bæredygtige omstilling af varmesektoren, konkluderer ny rapport fra Aalborg Universitet. Udformningen af støttepuljer til udfasning af olie- og gasfyr kan dog underminere det, siger energiprofessor.

Flere bøder for tysk markedsmanipulation kan være undervejs

De tyske myndigheder har udtalt kritik af flere nordiske elhandlere, hvilket har medført en bøde for markedsmanipulation til Energi Danmark. Der er dog endnu ikke sat punktum i sagen, hvor der ifølge tyske myndigheder kan være flere bøder på vej.

1 - 25 af 9273
Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs