EnergiWatch

Energiselskaber

DI lukker øjnene for de faktiske forhold

DEBAT: Hverken tonen eller indholdet i DI’s indlæg på EnergiWatch ændrer ved det faktum, at reguleringen af den danske elsektor er slap. DI's dilemma bliver udstillet, skriver Jette Miller, adm. direktør i De Frie Energiselskaber, i dette debatindlæg.

EU åbner sag om britisk elsystem

Fem minutter i brexit åbner Kommissionen en "dybdegående undersøgelse" af Storbritanniens kapacitetsmarkedsmekanisme efter bemærkelsesværdig dom før jul.

Windeurope: Vindenergi vinder frem i Europa

2018 blev et rekordår for finansieringen af ny vindmøllekapacitet med projekter på i alt 17 gigawatt, en stigning på 45 pct. fra året før, viser nye tal fra Windeurope.

Lilleholt vil øge Energinets låneramme med 1,8 mia. kroner

Den statslige systemoperatør får hævet sin låneramme til i alt 5,3 mia. kroner i år for at finansiere købet af gasdistributionsnettet i Nord- og Midtjylland og dermed leve op til den politiske beslutning om at samlet hele gasnettet i et statsligt selskab.

Ørsted ser Frankrig som langt mere modent for havvind

Energiselskabet vender tilbage til det franske havvindmarked, som for tre år siden blev forladt på grund af manglende kontrol over projekterne. Ejerforholdet i det nye setup, der også involverer oliemastodonten Total, vil Ørsted dog ikke ud med.

Shell køber energilagringsselskab

Oliegiganten har opkøbt det tyske selskab Sonnen, der laver intelligente batteriløsninger, som de mener kan gøre forbrugerne næsten helt uafhængige af deres elselskab.

Ørsted byder på fransk havvind

Sammen med Total og Elicio vil det danske energiselskab byde på et havmølleprojekt på op til 600 MW ved Dunkerque i Frankrig. (Opdateret kl. 10.44)

Overskuddet mere end halveret i EDF

2018 har været et blandet år for det statsejede franske energiselskab, der kunne se omsætning og driftsresultat vokse, mens bundlinjen faldt med 63 pct.

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere