EnergiWatch

Energiselskaber

Ewii ruller fibernet ud for en milliard

Internetadgang er en menneskerettighed, hvis det står til Ewiis kunder. Det fortæller adm. direktør Lars Bonderup Bjørn som forklaring på, at selskabet nu vil bruge en milliard på at udbrede fibernettet.

Aura-direktør om fyring: Det handler om kompetencer

"Vi vil gerne vækste mere," siger adm. direktør hos Aura, Carsten Höegh Christiansen, ovenpå fyringen af kommerciel direktør Thorkild Videbæk. Strategien er fortsat den rigtige, men den skal eksekveres af en anden profil, lyder det.

Kæmpe afrikansk LNG-satsning er på plads

Amerikanske Anadarko lægger over 100 milliarder kroner i LNG-projekt i Mozambique. En terminal skal være med til at bringe det sydøstafrikanske land op blandt de største producenter af LNG i verden.

A.P. Møller trækker sig fra geotermi i Nordjylland

Mens A.P. Møller Holding håber at lande en 30-årig aftale om geotermi i Aarhus, trækker selskabet sig ud af Aalborg, der er udpeget som et af fire områder for selskabets milliardplaner. "Forretningsmodellen er for risikofyldt," siger direktør i A.P. Møller Fondens investeringsselskab, Samir Abboud, til EnergiWatch.

Rusland står fast: Gassen kommer uanset hvad

Gazprom fastholder, at Nord Stream 2 kommer til at sende gas ind på det europæiske kontinent, selv om der er stort pres for at sætte en stopper for projektet. Det skriver Financial Times.

"Meget af det her har været personrelateret"

10 år er der gået, siden Viborg tog hul på sine storstilede planer om at skabe Europas største geotermiprojekt, der endte økonomisk fatalt. Nu har byrådet anført af byens borgmester det sidste halvandet år, Ulrik Wilbek (V), samlet varmeforsyningen. "Mit held, jeg ikke har været indblandet," siger han.

Nel klar med foreløbig hypotese om eksplosion

Brintselskabet Nel Hydrogen har fået assistance til at lave de første undersøgelser af, hvad der var skyld i sidste uges eksplosion lidt udenfor Oslo. Nels teknologi var ikke en hovedårsag, lyder en af konklusionerne fra selskabet selv.

Efterforskninger falder blandet ud for Equinor

Equinors licens 859 leverer i andet forsøg ikke som håbet. Det norske olieselskab har boret tørt, viser nye resultater fra det nationale oliedirektorat. Anderledes godt er det gået i Norskehavet, hvor selskabet har fundet både olie og gas.

Elhandler lader stadig op til overskud efter debutår

True Energy går ind til sit andet leveår med en udvidet forretning og nye investorer i ryggen. Derfor gør det ikke så meget, at der er røde tal på bundlinjen, lyder det fra adm. direktør Charlotte Blou Sand.

Shells elhandelsselskab brød britisk prisloft

Shells elhandelsselskab har ifølge det britiske forsyningstilsyn sendt for store regninger ud til omkring 12.000 kunder, der overtræder det nye prisloft fra årsskiftet. Nu skal selskabet refundere pengene.

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere