EnergiWatch

Danfoss køber op i Finland

Opkøbsbølgen fortsætter for Danfoss, der netop har købt en producent af løsninger til blandt andet eldrevne køretøjer. "I forlængelse af dette køb vil Danfoss fortsat investere i elektrificering og yderligere styrke vores position på området og i branchen," siger direktøren for den udvidede Power Solutions-division.

Foto: Danfoss/PR

Den danske industrikoncern fortsætter sin bølge af opkøb og har netop meddelt, at man har købt selskabet Visedo, som leverer hybrid- og elektriske løsninger til off-highway- og marine-markederne.

Opkøbet, hvis værdi ikke bliver offentliggjort, sker som et led i at styrke Danfoss' kompetencer inden for elektrificering.

"Opkøb af nye innovative teknologier er en vigtig del af vores investeringer i vækst, og jeg ser frem til, at det stærke Visedo-team nu bliver en del af Danfoss. Elektrificering er et område, der udvikler sig hurtigt, og som rummer et enormt potentiale, og Visedo er et godt eksempel på, hvordan vi gennem tilkøb af ny teknologi kan øge vores udvalg af løsninger og styrke vores forretning på et område, hvor vores kunder i stigende grad efterspørger nye løsninger," udtaler Kim Fausing, CEO og koncernchef for Danfoss, i meddelelsen.

Visedo skal være en del af Danfoss' Power Solutions-segment. Det blev grundlagt i 2009 og har mere specifikt opbygget kompetencer inden for eldrevne køretøjer til marineindustrien, kommercielle køretøjer og heavy-duty udstyr, som Danfoss formulerer det.

Danfoss købte sidste år virksomheden Sondex, en ekspert i produktion og salg af pladevarmevekslere, for en mia. kr., og hydraulikvirksomheden White Drive products. Tidligere i år var det it-selskabet Prose, der laver cloudbaserede løsninger til fødevare- og drikkevareindustrien, og i forbindelse med offentliggørelsen af et i øvrigt meget nydeligt årsregnksb for 2016 kunne man så løfte sløret for anskaffelsen af selskabet Sensata Technologies, der er eksperter i tyndfilm-sensorteknologi.

Det finske selskab har hovedsæde i Lappeenranta i Finland, hvor man også har samarbejdet med det lokale, tekniske universitet. Ud over det ejer Visedo datterselskaber i Hongkong og Holland.

"Vi kan se et stigende behov for elektriske løsninger på markedet for off-highway maskiner og indenfor marineområdet.  Det sker som reaktion på de strengere regler og krav til begrænsning af CO2-udledning, og er samtidig et udtryk for øget fokus på forbedret effektivitet og produktivitet. I forlængelse af dette køb vil Danfoss fortsat investere i elektrificering og yderligere styrke vores position på området og i branchen. Jeg ser frem til at byde de meget erfarne og engagerede medarbejdere hos Visedo velkommen til Danfoss," siger Eric Alström, der er direktør for Danfoss Power Solutions, i meddelelsen.

Danmarks største solpark er klar med første overskud

ABB køber GE-selskab for 16 milliarder

Danfoss sætter punktum for regnskabsdag med endnu et opkøb

Teknologipres skal sikre ny Danfoss-chef en brændende platform

Danfoss sikrer ny aftale i Kina 

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs