EnergiWatch

Energikonsulenter misser bundlinjevækst på trods af fremgang

Dansk Energi Management & Esbensen leverer en stabil bundlinje, selvom det seneste regnskabsår har budt på en højere bruttofortjeneste.

De danske energikonsulenter hos Dansk Energi Management & Esbensen har på trods af en højere bruttofortjeneste måttet slutte sit seneste år næsten på line med det foregående år. Det viser selskabets årsrapport for det forskudte regnskabsår, som blev offentliggjort i slutningen af september.

Konsulenthuset har fratrukket omkostninger solgt tjenester for 11,8 mio. kr., hvilket er det bedste resultat siden fusionen med Esbensen i 2015, og det svarer til en stigning på 21 pct. i forhold til samme periode sidste år. En stigning personaleomkostninger og et lille fald i selskabet finansielle indtægter betyder, at væksten på bundlinjen kun hed 1,28 pct., 3,2 mio. kr. i alt.

Omvendt er resultatet af den primære ordinære drift hævet fra 2,9 mio. kr. til 3,7.

Selskabet tog sidste år skridt ind på det amerikanske marked, hvor man blandt andet sikrede sig kontorplads på Manhattan i New York. Her vil man blandt andet ind på markedet for at rådgive den amerikanske byggebranchen i at bygge energirigtigt, ligesom man bruger kræfter på at markedsføre sig som eksperter i at udvikle virksomheder i overensstemmelse med en lille håndfuld af FNs bæredygtighedskriterier, de såkalde SDG-mål.

Danske energieksperter går ind i New Yorks boomende cleantech-marked

Det vil sige hjælp til at: "sikre adgang til bæredygtige og pålidelige energikilder som alle har råd til," "bygge inkluderende, robuste og bæredygtige byer og bosættelser," "skride til umiddelbar handling for at bekæmpe klimaændringer og konsekvenserne af disse" samt "at styrke globalt samarbejde for bæredygtig udvikling og mulighederne for implementering af dette."

Tilbage i december forklarede direktør Jørn Lykou, at man har stor tiltro til den forretning.

"Man kan godt få den tanke, at de her mål er en lidt løs og csr-orienteret indsats, men det er det faktisk ikke. Vi har en tro på, at lande og virksomheder vil bruge dem som en guide for nye investeringer og forretningsmodeller, og vi har specialiseret os i at hjælpe med at opstille indikatorer og rapporteringssystemer for private virksomheder, der dels viser de konkrete resultater firmaerne kan skabe gennem deres produkter dels sikrer sammenhæng mellem deres strategier og SDG-målene," hed det.

Dansk Energi Management & Esbensen havde i gennemsnit 56 fuldtidsbeskæftigede medarbejdere i 2016/2017 mod 57 året før.

Danske vindkonsulenter opkøber britisk selskab

Goldman Sachs ser positivt på offshore vind

Rekyl i oliepriser efter fredagens prisfald

Forsiden lige nu

Siemens Gamesa fusion har skabt stor intern uro

Den storstilede fusion af spanske Gamesa og dansk-tyske Siemens Wind Power har udviklet sig til et problembarn for en række ansatte i den nye vindmøllekæmpe. Interne magtkampe og store kulturelle omvæltninger betyder, at medarbejdere søger væk fra selskabet efter det, de oplever som et kaotisk ægteskab mellem de to virksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere