EnergiWatch

Tesla vil bygge ny fabrik i Kina

Tesla har angiveligt indgået en aftale med den kinesiske regering, der giver selskabet lov til at bygge en fabrik i Shanghais frihandelszone.

Foto: Tesla/PR

Elbilproducenten Tesla har indgået en ny aftale med den kinesiske regering om at bygge en fabrik i Shanghais frihandelszone.

Det skriver The Wall Street Journal.

Aftalen mellem Tesla og den kinesiske regering er den første af sin slags for en udenlandsk bilproducent, og ifølge kilder tæt på sagen, kan aftalen mindske Teslas produktionsomkostninger.

The Wall Street Journal skriver, at det kinesiske marked for elbiler er verdens største og har et stort vækstpotentiale.

Den kinesiske regering går målrettet mod at udvide markedet for elektriske biler med en målsætning om et salg på syv millioner biler i 2025. Yderligere beordrede regeringen i september, at alle bilproducenter, der allerede opererer i Kina, skal begynde med at producere elbiler før 2019.

Kina vedtog i 2013 en lov, der tillader udenlandske elbilproducenter at producere i landet uden en kinesisk partner, hvis producenten etablerer sin fabrik i en af de 10 kinesiske frihandelszoner.

Under de nuværende regler, gælder de biler, som Tesla vil producere i Kina, som import, og producenten skal derfor stadig betale 25 pct. i importtold. Dog mener Bill Russo, der er administrerende direktør i konsulentfirmaet Automobility, at en aftale i frihandelszonen stadig har klare fordele.

Ifølge Bill Russo, vil aftalen give Tesla en base, hvorfra selskabet kan eksportere til regionen samt mindske afstanden til den kinesiske forsyningskæde, hvilket giver lavere produktionsomkostninger og mulighed for at sænke salgsprisen på bilerne i Kina, som er ca. 50 pct. dyrere end på det amerikanske marked.

Toyota og Mazda går sammen om ny teknologi til elbiler

Tesla tæt på aftale om at producere biler i Kina

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs