EnergiWatch

Northvolt bygger batterifabrik i Skellefteå og Västerås

Energivirksomheden Northvolt vil placere sin kæmpe batterifabrik i svenske Skellefteå.

Foto: PR Northvolt

Den nye energivirksomhed Northvolt, der producerer batterier, meddelte i denne uge at virksomhedens hovedfabrik skal bygges i svenske Skellefteå med udviklingsafdelingen og et demonstrationsanlæg planlægges i Västerås.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

"Europa bevæger sig hurtigt mod elektrificering. Sverige har en unik position til at etablere batteriproduktion i stor skala, som støtter denne udvikling med sin rene og fornyelsesbare energi," siger grundlægger og adm. dir. Peter Carlsson, der har en fortid hos Tesla.

At udviklingsafdelingen etableres i Västerås begrundes med byens store kendskab til energiteknik, med flere store multinationale firmaer på plads og med ABB i teten. Skellefteå er en råvare- og mineklynge der oplyses at passe godt som etableringssted for Northvolts hovedfabrik. Fra starten havde Northvolt listet 10 mulige etableringssteder i Sverige og Finland som de kontaktede, heriblandt Malmø.

Anlægget i Västerås vurderes til at få 300-400 ansatte og skal stå klar i 2019. Fabrikken i Skellefteå forventes at få 2.000 – 2.500 ansatte og skal stå klar i 2020 for at være fuldt udbygget i 2023 med en produktionskapacitet på 32 GWh batterier per år.

**** DENNE ARTIKEL OG BILLEDMATERIALE ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF ØRESUND NEWS ****

Northvolt og ABB partner op om Europas største batterifabrik

Toyota og Mazda går sammen om ny teknologi til elbiler

 

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs