EnergiWatch

Elektrificeret vej testes uden for Lund

Forskere fra Lunds Universitet er ved at teste en teknik, hvor elbiler bliver opladet, mens de kører

Foto: PR Kristina Lindgärde

Ny teknik, som skal oplade elbiler mens de kører, testes uden for Lund. Forskere fra Lunds universitet har bygget en elektrificeret vejstrækning. Allerede næste år skal bybusserne i den svenske by Mariestad bruge den nye teknik.

Uden for Lund er der lagt en 120 meter lang teststrækning med el i vejen. Den skal fungere til personbiler såvel som lastbiler og kan bruges både på landeveje og i bytrafikken.

"Den teknik vi udvikler er først i verden med at fungere lige så godt på landevej som i byen. Samme teknik bliver brugt i bytrafikken og på landevej, stillestående og i bevægelse," siger Mats Alaküla, forsker på Lunds universitet i en pressemeddelelse.

Ladeskinnerne bliver lagt direkte på asfalten. De aktiveres en meter ad gangen og kun når et køretøj passerer eller står stille oven på skinnen. For at det skal fungere skal der installeres en aftager under elbilerne og bilens oplader skal indstilles til at kunne optage spænding fra vejen.

I Mariestad er det planen at bybusserne skal bruge den nye teknik allerede næste år. Til at starte med skal der lægges ladeskinner ved busstoppestederne, og derefter kan udvalgte strækninger blive elektrificeret.

**** DENNE ARTIKEL OG BILLEDMATERIALE ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF ØRESUND NEWS ****

Shell køber Europas største operatør af ladestandere

Danmark har kurs mod flere dieselbiler trods opgør i resten af Europa

General Motors klar med elbilsatsning

Forsiden lige nu

Aker BP finder mere olie end ventet i Nordsøen

Oliefeltet Frosk i den norske del af Nordsøen kan indeholde helt op til 60 mio. tønder olieækvivalenter, lyder det fra Aker BP, som næsten er færdig med boringen af en udforskningsbrønd.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere