EnergiWatch

Tesla fyrer flere hundrede efter test

Mere end 500 medarbejdere hos Tesla er blevet fyret, da de ikke lever op til producentens krav.

Foto: /ritzau/Niels Hougaard/

Elbilsproducenten Tesla har fyret over 500 medarbejdere efter producentens årlige evaluering. Blandt de fyrede er både ingeniører, sælgere og medarbejdere i produktionen.

Det skriver The Guardian.

Selv om Tesla prøver at øge produktionen for at nå målene for sin nye Model 3 Sedan, har producenten, efter sin årlige evaluering, fyret flere hundrede medarbejdere. Medarbejderne er blevet fyret efter bilproducenten ikke fandt de levede op til producentens krav.

Ifølge The Guardian, førte den årlige test ikke kun til massefyringer. Nogle medarbejdere er blevet belønnet, med blandt andet forfremmelser eller bonusser.

Tesla er under produktionspres for at nå leveringsdatoen for den nye Model 3 Sedan, der ventes af de over 450.000 kunder, der har skrevet sig på ventelisten til den nye elbil.

Selskabet, er allerede bagud sine egne produktionsmål, da det kun formåede at producere 260 køretøjer i sidste kvartal, skriver avisen.

Tesla venter, på trods af massefyringerne, at ansætte flere hundrede nye medarbejdere, så producenten kan øge produktiviteten fem gange næste år.

Tesla i store produktionsproblemer

Ikke alt ved Norges boom i elbiler er lige positivt

Tesla sender batteripakker til orkanramte Puerto Rico

Toyota og Mazda går sammen om ny teknologi til elbiler

Mere fra EnergiWatch

Dansk energiselskab presset helt i bund

Et vanskeligt 2021 gav GNP Energy et stort tab og sendte egenkapital så langt ned, at der er tvivl om den fortsatte drift. Moderselskabet er dog kommet til undsætning, selvom det selv kæmper med et stort underskud og negativ egenkapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs