EnergiWatch

Norsk cleantech til Skive

Den norske virksomhed Quantafuel, som producerer diesel af plastaffald, vil etablere sig i GreenLab Skive som den første virksomhed 

GreenLab Skive har tiltrukket den norske virksomhed Quantafuel AS. Virksomheden vil etablere sig i GreenLab Skive Erhvervspark og forventer et spadestik på en ny fabrik i løbet af de næste par måneder.

Quantafuel har udviklet en teknologi til at omdanne plastaffald til syntetisk diesel og vil dagligt kunne omdanne 60 tons affaldsplast til 15 mio. liter højkvalitetsdiesel.

"Produktionen af syntetisk diesel fra affaldsplast er en meget mere grøn produktionsform end normal dieselproduktion og anlægget i GreenLab Skive kan reducere CO2-udledningen med op til 66 procent i produktionsleddet. Dette anlæg bliver et referenceanlæg for vores strategiske udvikling og et udstillingsvindue for Quantafuel på verdensplan," siger adm. direktør Kjetil Bøhn i en pressemeddelelse.

Quantafuel AS investerer omkring 100 mio. kr. i anlægget i Skive, og den grønne diesel vil blive anvendt som tilsætning i almindelig diesel og vil bidrage til at reducere CO2-udledningen i transportsektoren.

Etableringen af Quantafuel vil betyde, at omkring 20 nye permanente arbejdspladser vil blive skabt, når anlægget står færdigt. 

Ny rapport: Biobrændstoffer øger prisen på fødevarer 

Maabjerg beder om prisgaranti 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs