EnergiWatch

Analytiker: Tesla-aktien kommer snart tilbage på jorden

Et drop på mindst 25 pct. på Tesla-aktien er i vente, hvis ikke produktionen formår at leve op til Wall Streets forventninger, vurderer analytiker ved Jefferies Phillipe Houschoius.

Foto: Tesla

Kursen for Tesla-aktien vil falde med mindst 25 pct., når produktionen ikke formår at leve op til Wall Streets forventninger, vurderer analytiker ved Jefferies Phillipe Houschoius.

Det skriver Bloomberg News.

Jefferies indleder sin dækning af Tesla med anbefalingen "underperform" og et kursmål på 280 dollar. Investeringsbanken forventer, at Tesla vil have bruttomarginer på 26 pct. i 2021, hvilket vil være utilstrækkeligt til at generere afkast på grund af en lav margin på ion-batterier, lyder vurderingen fra analytikeren.

"Vi tror ikke, at DCF-modellen (model til værdiansættelse af selskab, red.) kan retfærdiggøre den nuværende værdiansættelse på grund af kapitalintensiteten."

"Vi sætter pris på den positive vækst fra et selskab, hvis rækkevidde når langt ud over bilbranchen, og den nuværende værdiansættelse af Tesla antager en form for ligevægt, som det er usandsynligt at nå snarest," siger Phillipe Houschoius ifølge Bloomberg News.

Derudover mener analytikeren, at Teslas nuværende konkurrencefordel vil svinde ud de næste tre til fem år, som rivalerne på markedet for elektriske biler bliver mere levedygtige.

Vestas og Tesla i samarbejde

Tesla stormer frem i Norge

En ny boble på markedet? Tesla-aktien trodser naturlovene

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs