EnergiWatch

Novozymes ser store muligheder i Kina

Bioethanol-producenten ser kinesiske muligheder på sigt og glæder sig over regeringens mål.

Foto: Novozymes

Novozymes vil øge sine investeringer på det kinesiske marked, hvor enzymkoncernen særligt ser store vækstmuligheder inden for vaskemidler.

Det siger topchef Peder Holk Nielsen i forbindelse med et besøg i Kina til nyhedsbureauet Xinhua.

"De største vækstmuligheder i Kina er i sektorer som vaskemidler og rengøringsprodukter såvel som føde- og drikkevarer. I takt med at Kina skifter fra at være det globale produktionscentrum til at være en mere forbrugsdrevet økonomi, vil det øge efterspørgslen."

"Kinas marked for vaskemidler vokser meget hurtigt - både det flydende og pulver. Det er noget, vi interesserer os meget for," siger Peder Holk Nielsen til Xinhua.

Han ser desuden muligheder for, at Kina kan blive et større marked på bioethanol på længere sigt og glæder sig derfor over, at regeringen for nylig har annonceret en 2020-plan, der skal øge brugen af bioethanol.

Han fortæller, at Novozymes vil øge sine investeringer i både produktion og markedsføring i Kina. Den danske enzymgigant har omkring 1000 ansatte i landet.

Mere fra EnergiWatch

Otovo henter ny global chef

Det norske solcelleselskab har ansat Pål Hauff Hvattum som chef for globale markeder. Hvattum kommer til Otovo fra en tilsvarende rolle i Adevinta.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs