EnergiWatch

Rockwool-rival ryger til top efter regnskab

Isoleringsvirksomheden Kingspan gik 19 pct. frem på omsætningen i årets første seks måneder på grund at blandt andet opkøb.

Foto: Kingspan

Irske Kingspan, der konkurrerer med blandt andet Rockwool på markedet for byggematerialer, er i storform på børsen i Dublin fredag, efter at selskabet har leveret pæne takter i sit regnskab for første halvår.

Trods valutamodvind løftede Kingspan sin omsætning med 19 pct. til 1,75 mia. euro. Tager man valutaudsving ud af ligningen, var fremgangen i salget på hele 21 pct.

10 pct. af salgsvæksten kommer fra opkøb, oplyser Kingspan, som dermed også har oplevet en pæn organisk vækst i den første halvdel af i år.

Driftsresultatet før renter og skat (EBIT) landede på 177,8 mio. pund, hvilket var en fremgang på 6 pct. Korrigeret for valutamodvinden, der har givet en stor styrkelse til rapporteringsvalutaen, euro, i andet kvartal, var fremgangen i driften på 10 pct.

"De første seks måneder af 2017 var stærke for Kingspan. Vi venter, at markedsaktiviteten vil være overvejende positiv i resten af året, og med de nuværende valutakurser venter vi at levere helårsresultater mindst på linje med konsensus, siger Gene Murtagh," der er administrerende direktør hos Kingspan, i regnskabet.

Investorerne virker begejstrede for meldingerne, og Kingspan-aktien stiger med 8,5 pct. til 31,10 euro på børsen i Dublin.

Herhjemme falder Rockwools B-aktie med 1,3 pct. til 1358 kr. Den danske stenuldsproducent afleverer sine tal for andet kvartal onsdag i næste uge.

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs