EnergiWatch

Velux-arving debuterer med rekordstor milliardprofit

Holdingselskabet bag ovenlysproducenten øgede sit overskud med 30 pct. til 2,6 milliarder sidste år. Nu skal der investeres, konstaterer topchef.

Foto: VKR Holding

Indtjeningsvinduet i Velux har aldrig tidligere stået så pivåbent, som det gjorde sidste år. Med et nettoresultat på godt 2,6 mia. kr. voksede overskuddet holdingselskabet bag ovenlysproducenten, VKR Holding, med hele 30 pct. fra året før og fortsatte dermed de seneste års tendens, hvor profitten siden 2013 er steget med faktor 3,3. Stigningen er sket på en moderat omsætningsvækst fra 17,7 til 18,1 mia. kr.

Det fremgår af VKR Holdings årsregnskab, der blev udsendt fredag formiddag.

"Det er positivt, at de initiativer og indsatser, som er igangsat i VKR Holding og i vores forretningsområder gennem de senere år, kommer til udtryk i en fortsat positiv resultatudvikling i 2016. Vi betragter resultatet for året som tilfredsstillende," siger adm. direktør Mads Kann-Rasmussen.

Det er første gang, at Mads Kann-Rasmussen – der er barnebarn af Velux-stifter Villum Kann-Rasmussen – præsenterer et årsregnskab, efter hans tiltræden sidste august. Tillige markerer 2016-regnskabet et jubilæum, eftersom det sidste år var 75 år siden, at Velux blev stiftet.

Men de højtideligheder og rekordregnskabet betyder dog ikke, at cleantech-selskaber vil lægge sig tilbage og lade sollyset stråle ind. Tværtimod skal der nu eksekveres på en mere aktiv investeringsstrategi i selskabet, konstaterer topchefen.

"Investeringsmæssigt ser vi både på muligheder for at styrke de eksisterende forretningsområder, men også på helt nye områder inden for dagslys, frisk luft og bedre miljø," konstaterer han i regnskabsmeddelelsen.

Det betyder dog også, at der ikke forventes at blive hentet samme profitmargin i år. Allerede nu er der foretaget investeringer, der umiddelbart vil medføre, at eventuelle rekorder i 2017 vil være mere bemærkelsesværdige i toppen end bunden af regnskabet.

"Overordnet er forventningen for det kommende år, at der samlet for VKR Gruppen vil være stigning i aktivitetsniveauet. Vi vil fortsat øge vores kapacitetsomkostninger for at styrke og udbygge forretningsområdernes fremtidige positioner. Derfor forventes resultatet for 2017 som udgangspunkt realiseret på et lavere niveau end 2016," siger Mads Kann-Rasmussen.

VKR Holding består foruden af Velux og Altaterra, der laver ovenlysvinduer, af facadevinduesproducenten Dovista, ventilationsselskabet Monodraugt samt Arcon Sunmark, der laver solvarmeanlæg.

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs