EnergiWatch

Rockwool om Rusland: Vi håber det værste er bag os

Der var vækst i Polen, Ungarn og landene rundt om Rusland, siger adm. direktør, der også ser opløftende tendenser på smertensmarkedet.

Foto: Johan Mikkelsen

Mens flere af Rockwools geografiske markeder oplevede stigende salg i 2016, gik det anderledes tilbage for den østeuropæiske forretning, der i løbet af året omsatte for 377,2 mio. euro mod 400,5 mio. euro i 2015.

Omsætningsfaldet har mest af alt at gøre med vanskelige forhold i Rusland, fortæller administrerende direktør Jens Birgersson, efter at den danske isoleringsvirksomhed fredag har præsenteret sit regnskab for 2016.

"Østeuropa gjorde det faktisk meget fint. Hvis man ser på Polen, Ungarn og landene rundt om Rusland, så voksede vi 5-10 pct. Vi oplevede ganske vist en lidt sløv periode i Polen, men siden vendte det og udviklede sig meget fint. Hvis man ser på salget i Rusland, så falder det på grund af blandt andet lavere priser derovre. Men der er nogle positive tegn i Rusland," siger Jens Birgersson.

Han fremhæver, at Rockwools faktiske salg målt i tons var en smule højere i fjerde kvartal 2016, end det var i samme periode året før.

"Jeg siger ikke, at Rusland er vendt om. Det er stadig et svært marked med eksempelvis lave priser. Men der er nogle opløftende tendenser. Blandt andet er olieprisen steget lidt, inflationen er faldet, og rublen er styrket over for euro. Alle de faktorer hjælper os på det russiske marked. Jeg føler mig også relativt optimistisk, i forhold til at man har set bunden i Rusland, og at vi ikke længere ser en tilbagegang på omkring 15 pct. om året," lyder det fra Jens Birgersson.

Mens Rockwools østeuropæiske forretning havde en lavere omsætning i 2016 i forhold til året tidligere, var situationen en anden i den vestlige del af Europa, hvor omsætningen sluttede på 1292,2 mio. euro, hvilket derved var lidt højere end året før, hvor regionen omsatte for 1288,8 mio. euro.

Rockwools tredje geografiske region, der dækker Nordamerika, Asien samt andre markeder, havde i 2016 et salg på 532,4 mio. euro mod 518,6 mio. euro i 2015.

Forsiden lige nu

Schlumberger og Subsea 7 laver nyt samarbejde

De to offshoreserviceselskaber Schlumberger og Subsea 7 er i forhandlinger om et nyt joint venture, der skal bygge videre på et eksisterende samarbejde om at tilbyde services både på og under vandoverfladen.

Hvem er Årets Energibombe?

Energiselskabet Aura har lavet en ny pris, der skal uddeles til ”en ildsjæl” blandt selskabets andelshavere.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere