EnergiWatch

Rockwool-konkurrent øgede omsætning massivt

Irske Kingspan kløede på sidste år med en vækst på toplinjen på 12 pct. fra året før.

Den irske producent af byggematerialer Kingspan, der konkurrerer med blandt andet danske Rockwool, leverede stor vækst i omsætningen sidste år, og samtidig overraskede driftsresultatet en smule positivt i forhold til markedets forventninger.

Kingspan omsatte for 3,1 mia. euro sidste år, hvilket var en vækst på 12 pct., når man sammenligner med året før.

Driftsoverskuddet voksede samtidig med 33 pct. til 340,9 mio. euro, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde ventet 335 mio. euro.

Kingspan fremhæver desuden en stærk præstation på det britiske hjemmemarked i regnskabet, skriver Bloomberg News. I det meste af Vesteuropa oplevede selskabet en genrejsning af markederne, mens det amerikanske marked var mere afdæmpet i særligt andet halvår af 2016, fremgår det.

Ifølge det irske selskab er ordrebogen også federe i år, end den var på samme tidspunkt sidste år, hvilket lover godt for salgsudviklingen i den indledende del af 2017.

Forsiden lige nu

Siemens Gamesa fusion har skabt stor intern uro

Den storstilede fusion af spanske Gamesa og dansk-tyske Siemens Wind Power har udviklet sig til et problembarn for en række ansatte i den nye vindmøllekæmpe. Interne magtkampe og store kulturelle omvæltninger betyder, at medarbejdere søger væk fra selskabet efter det, de oplever som et kaotisk ægteskab mellem de to virksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere