EnergiWatch

Ny formand skal finde Novozymes' næste topchef

Novozymes har ikke gjort det godt nok, siger ny bestyrelsesformand, der har fået til opgave at finde Peder Holks afløser. Der er dog tale om en lang proces og hovedaktionæren er fortsat fortrøstningsfuld.

Den nye bestyrelsesformand i Novozymes, Jørgen Buhl Rasmussen, har fået en klar opgave. Han skal udpege en ny topchef til ethanolproducenten.

Det skriver Børsen.

Samtidig konstaterer den tidligere Carlsberg-boss over for Berlingske, at Novozymes med en ny nedjustering og den første deciderede fyringsrunde i selskabets historie ikke har levet op til det forventede.

"Nej, vi har ikke gjort det godt nok, for så ville vi have levet op til forventningerne, vi selv kom med i starten af 2016. Det har vist sig, at vi ikke forstod kunderne grundigt nok, og for at adressere det ændrede vi i vores organisation i begyndelsen af 2016. Skulle vi har gjort det før? Ja, måske, men nogle gange skal man lige se tingene, før man reagerer og laver store ændringer," siger afløseren til afgående formand Henrik Gürtler.

Sammenlagt kunne de to ting godt antyde en vis varme under adm. direktør Peder Holk Nielsens sæde.

Død-damn-sikker

Imidlertid er meldingen fra Bagsværd ikke, at topchefen er på vej til at blive smidt på porten; opgaven med at udpege en afløser skal ses i relation til, at Peder Holk Nielsen er 61 år og at topchefer i Novogruppen traditionelt trapper ned eller stopper i en alder af 62 år. Direktøren har fem år tilbage af sin kontrakt, og ifølge Henrik Gürtler er bagkanten for hans stilling nok 65 å.

Over for Berlingske slår formanden for Novozymes' storaktionær, Novo Nordisk Fonden, Steen Scheibye fast, at enzymproducentens strategi er "sund og fornuftig", og at han har fuld tillid til, at ledelsen får tilrettet de udfordrede områder. Også den nye formand støtter op om direktøren.

"Jeg er enig i strategien, og der er fuld støtte til lederskabet af Peder Holk. Ikke bare fra mig, men fra hele bestyrelsen. Så der er ikke gang i et skifte lige nu. Slet ikke. Men ja, succession i ledelsen tager tid, og man skal planlægge tidligt, men se det ikke som noget, der skal til at ske snart," siger Jørgen Buhl Rasmussen til Børsen.

Når arbejdet med at finde topchefens afløser sættes i gang allerede nu, at der altså et spørgsmål om at være ude i god tid, pointeres det. Som Henrik Gürtler formulerer det i Børsen, så kan det tage op til en håndfuld år at være "100 pct. død-damn-sikker" på, at man har fundet den rigtige mand til posten.

Novozymes-formand stopper

Novozymes fyrer i Danmark

Forsiden lige nu

Siemens Gamesa fusion har skabt stor intern uro

Den storstilede fusion af spanske Gamesa og dansk-tyske Siemens Wind Power har udviklet sig til et problembarn for en række ansatte i den nye vindmøllekæmpe. Interne magtkampe og store kulturelle omvæltninger betyder, at medarbejdere søger væk fra selskabet efter det, de oplever som et kaotisk ægteskab mellem de to virksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere