EnergiWatch

Konkurs hos kedeldesigner koster 50 ansatte jobbet

En stor gruppe ingeniører må på jagt efter nyt job, efter konkurs rammer stor designer af kedler til kraftvarmeværker.

Foto: /ritzau/Thomas Borberg

50 ansatte er sat på gaden, og der er intet håb for en fremtidig redning af selskabet Aalborg Engineering. Det står klart efter selskabet er gået i konkurs, skriver Nordjyske Stiftstidende.

"Virksomheden har gennem længere tid kæmpet med at få rentabilitet i sine ordrer. Afviklingen af projekter har ofte været dyrere, end der var budgetteret med," forklarer Poul Viggo Bartels Petersen, kurator og advokat fra Kromann Reumert i Aarhus, til Nordjyske.

Aalborg Engineering var tidligere ejet af en kreds af ledende medarbejdere, men fik i efteråret 2017 ny direktør og ny storinvestor. Selskabet stod dog ikke til at redde, og Poul Viggo Bartels Petersen fortæller til Nordjyske Stiftstidende, at der ingen frie aktiver er tilbage i boet, og at der ikke vil blive gjort forsøg på at redde firmaet.

Aalborg Engineerings udviklede kedler og varmegenvindingsanlæg til brug på kraftvarmeværker.

Fjernvarmen: Danmark udnytter ikke grøn strøm 

Danske varmeværker bruger "blodkul" fra Colombia 

Mere fra EnergiWatch

Store shippingselskaber spiller på forskellige heste i klimaræset

Der er brint, LNG og ammoniak, og så er der også metanol og LPG – Buddene er mange, når man spørger store spillere som Maersk, Ardmore, Exmar og Shell om deres bud på fremtidens brændstof og teknologier. Alle er dog enige om, at det er nødvendigt at gøre noget nu.

Ørsted skal sparke nyt liv i landvinden

Muligheden for at opføre irske repoweringprojekter er blandt hovedårsagerne til Ørsteds comeback i europæisk vind med køb af aldrende irsk portefølje. Havvind er dog også tænkt med ind i synergi-ligningen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs