EnergiWatch

Kold skulder til affaldsdirektøren: 90.000 ton affald er forsvundet fra Amager Bakke

Direktør Ulla Röttger afviste alle advarsler og forsikrede politikere om, at hun nok skulle fastholde det lokale affald, hvis hun fik det nye superanlæg Amager Bakke. Men endnu engang tog affaldsdirektøren fejl.

Affaldsdirektør Ulla Röttger på Amager Ressourcecenter (ARC) har fået en kold skulder af de lokale virksomheder, som over de senere år er begyndt at sende kæmpe mængder affald ud af København. Det sker, på trods af at Ulla Röttger blankt afviste alle advarsler om, at det kunne ske, før ARC's nye kæmpeanlæg Amager Bakke blev besluttet i 2012.

Ifølge en ekspert efterlader det Ulla Röttger med et problem, når hun i de kommende år skal forsøge at genoprette økonomien for det kriseramte prestigeprojekt til 4,1 mia. kr. Ifølge ejerkommunernes redningsplan skal man undgå et milliardtab ved at importere 114.000 ton affald om året. Men det er en usikker plan, hvis Amager Bakke ikke engang kan holde på det lokale københavnske affald, vurderer lektor på Aalborg Universitets Institut for Planlægning Søren Løkke.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs