EnergiWatch

Schneider får ny dansk topchef

Elektronikkoncernen sender sin danske direktør til Sverige. Efterfølgeren vil have flere partnerskaber på tværs af brancheskel.

Den danske division af Schneider Electric får ny adm. direktør. Fra årsskiftet afløses topchefen gennem de seneste fire år, Thomas Träger, af 45-årige Helene Egebøl, der er hentet internt i selskabet, hvor hun hidtil har været direktør for forretningsudvikling i Norden.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Foruden at holde styr på fase og nul i Schneiders store danske aktiv, Lauritz Knudsen, skal den nye direktør have fokus på digitalisering og intelligente løsninger til bygninger, datacentre og industriproduktioner, skriver selskabet. Hvilket i hovedtræk er en videreførelse af den nuværende strategi.

"Jeg overtager en sund virksomhed, så retningen er enkel. Vi skal blive ved med at vokse ved hele tiden at sætte nye standarder for mulighederne ved intelligente løsninger, der skaber store energibesparelser med avanceret teknologi. Det er fantastisk at overtage en virksomhed med klare mål og dedikerede medarbejdere, som har leveret fremragende resultater over de sidste år. Derfor er det vigtigt for mig at understrege, at vi fortsætter den nuværende strategi, mens vi samtidig holder os skarpe og nysgerrig," siger Helene Egebøl.

Den kommende adm. direktør har en MBA fra universitetet i Düsseldorf og har før sin tid hos Schneider været adm. direktør for Fujitsu i Danmark og Norden samt arbejdet i ledende stillinger hos så forskellige akronymer som IBM og ISS. Den således bredt favnende topchef tiltræder da også med en vision om store muligheder i partnerskaber.

"Den teknologiske udviklingen går stærkt, og der opstår hele tiden nye muligheder, som vi selvfølgelig står klar til at gribe. Her ser jeg co-innovation og flere tætte partnerskaber på tværs af brancheskel som et område, der kan være med til at udvikle vores forretning og bringe nye ideer i spil til gavn for alle parter," siger Helene Egebøl i meddelelsen.

Forsiden lige nu

Siemens Gamesa fusion har skabt stor intern uro

Den storstilede fusion af spanske Gamesa og dansk-tyske Siemens Wind Power har udviklet sig til et problembarn for en række ansatte i den nye vindmøllekæmpe. Interne magtkampe og store kulturelle omvæltninger betyder, at medarbejdere søger væk fra selskabet efter det, de oplever som et kaotisk ægteskab mellem de to virksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere