Danfoss slår endnu en gang sig selv

Danske Danfoss kan endnu en gang sætte glimmer og glitter på top- og bundlinje efter et stærkt andet kvartal. Selvom de traditionelle markeder i mine-, fødevare og offshoreindustrinen ikke rører stort på sig, så vil kunderne nu have energieffektivitet og klimaløsninger.
Foto: Danfoss
Foto: Danfoss

Vækst over hele linjen for danske Danfoss betyder, at koncernen endnu en gang kan se tilbage på et andet kvartal, som er bedre end det, man kunne præstere sidste år.

Selskabet har torsdag morgen udsendt regnskabet for andet kvartal, og uanset om man ser på halvårs- eller kvartalsresultatet, så lander den milliardstore koncern med lune vækstrater. Salgstallene er nogen lunde stabile med en vækst på en pct. til 19,3 mia. kr., men ser man på bundlinjen, så vokser man med imponerende 34 pct. i andet kvartal.

I alt lyder bundlinjen for april, maj og juni på 812 mio. kr. mod 608 mio. kr. i samme periode sidste år. Driftsresultatet (EBIT) er vokset med 24 pct. til 1,2 mia.

"Vi er meget tilfredse med vores første halvår, hvor væksten i omsætningen trækker indtjeningen op. Vores målrettede vækstinitiativer, investeringer i innovation og det vedholdende fokus på vores konkurrenceevne driver de gode resultater og har trukket vores markedsandel i en positiv retning. Det giver os mulighed for at sætte endnu mere kraft bag vækstinitiativerne og i særdeleshed den digitale transformation, vi har sat i gang," udtaler koncernchef & CEO Niels B. Christiansen i en pressemeddelelse til regnskabet.

Resultaterne får Danfoss til at fastholde sine forventninger til resten af 2016. Det vil sige, at man forventer at kapre flere markedsandele i koncernens divisioner samt at levere et EBIT-margin på niveau med 2015. Det lå på 15,8 pct.

Det fortsatte vækstridt for Als-selskabet skyldes blandt andet, at efterspørgslen på løsninger til energieffektivitet er steget, og det er store og vigtige markeder som Europa og Kina, den tendens skal læses. Danfoss bemærker i halvårsregnskabet, at der fortstat er træghed i koncernens traditionelle markeder i mine-, fødevare- og offshoreindustrien.

Til at polstre de grønne resultater for Danfoss, fik man i april måned EUs tidligere klimakommissær Connie Hedegaard ind i bestyrelsen.

Det har ikke været den eneste større begivenhed for selskabet i andet kvartal, der har budt på to opkøb. Først danske Sondex A/S, der blandt andet producerer varmevekslere og bare en uge senere meddelte man en overtagelse af hydraulikspecialisten White Drive Products.

Samlet er halvårsbundlinjen på 1,4 mia. kr. det bedste, Danfoss nogen sinde har leveret i perioden.

30 pct. af væksten i Danfoss skal komme fra opkøb

Danfoss i nyt milliard-opkøb

Danfoss køber Sondex for over 1 mia.

Grundfos opjusterer sin værdi med 10 milliarder

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også