EnergiWatch

Anders Eldrup: Større frihed til fjernvarmen kan bane vejen for det næste Dong

Danmarks førerposition på vandforsyning og fjernvarme kunne blive til et nyt eksporteventyr, hvis fjernvarmeselskaberne fik lov til at indgå samarbejder med private selskaber som Danfoss og Grundfos, siger den tidligere Dong-direktør.

Det er ikke nødvendigvis en privatisering, der skal til, hvis Danmarks store knowhow på fjernvarme og vandforsyning skal kunne sælges til udlandet i større stil. Men de hel- og halvoffentlige selskaber, der i dag driver fjernvarmen, bør gives færre begrænsninger og større frihed. Dermed kunne de nemlig gå i samarbejde med Danfoss, Grundfos og andre private virksomheder på området – og det samarbejde kunne bane vejen for en eksportsucces i klasse med Dongs store internationale vindeventyr.

Sådan lyder meldingen fra hovedarkitekten bag selv samme Dong-eventyr, tidligere topchef i Dong Energy og nuværende formand for Fjernvarmens tænketank Grøn Energi, Anders Eldrup.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs