Audi vil udfordre Tesla

(Opdateret) Tyskerne vil fremover dedikere en tredjel af forsknings og udviklingsbudgettet på 31 mia. kr. til elbiler og autonomi.
JENS NIELSEN

Audi er en af de nytilkomne på listen over bilmærker, der har bekendtgjort deres ambitioner på el-bilmarkedet. Det tysk mærke har ikke mange modeller med el- eller hybrid-drift på programmet i dag, men det skal der laves om på, meddeler firmaet ifølge Reuters.

Audi har således sat sig det mål, at 25 pct af selskabets samlede bilsalg i 2025 skal udgøres af elbiler.

For at nå dertil, vil Audi forsøge at skabe sig “vorsprung durch technik” gennem sin egen udvikling af teknologi til elbiler. Selskabet har øremærket en tredjedel af sine anseelige forsknigs- og udviklings-midler til elbiler, digitale tjenester og autonome køretøjer, skriver Reuters.

Audi brugte i 2015 24,4 mia. euro på forskning og udvikling. Det svarer til ca. 31 mia. kr.

Hvis målet om det elektriske Audi-salg tager udgangspunkt i selskabets bilsalg i 2015, vil det tyske mærke komme op på et elbil-salg på 450.000 om året. Til sammenligning regner Tesla med at sælge 500.000 biler i 2020.

Det europæiske elbilsalg er endnu begrænset. Ud af 14,2 millioner nye biler, der blev indregistreret i EU sidste år, var kun 186.170 elektriske. Hybridbiler tegnede sig for 234.170 biler.

(Opdateret 26/7 for at korrigere sætningen, at Audi vil have sit samlede bilsalg fra elbiler i 2025 til det korrekte, at selskabet vil have 25 pct. at sit samlede bilsalg fra elbiler.) 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også