EnergiWatch

103-årigt sønderjysk erhvervsikon er død

Danfoss' sociale ansvarlighed og tidligere bestyrelsesformand, Bitten Clausen, er død.

Da Mads Clausen døde i 1966, overtog hun formandsposten i bestyrelsen og fortsatte på den måde med at sætte sit præg på virksomheden.

Det gjorde hun i høj grad ved at praktisere det, der i moderne ledelsessprog kaldes CSR - eller virksomheders sociale ansvar.

På sønderjysk foregik det blandt andet på den måde, at Bitten Clausen sørgede for, at ingen i lokalsamfundet led nød i de hårde år efter krigen. Hun har også stiftet en lang række velgørende initiativer og fonde.

Bitten Clausen blev udnævnt til Ridder af Dannebrogsordenen i 1975 og ridder af 1. grad i 1990.

Hendes ældste søn, Jørgen M. Clausen, der er bestyrelsesformand for Danfoss, siger følgende om sin mors død:

"Vi er naturligvis meget berørte over tabet af vores mor, bedstemor og oldemor. Mine søskende og jeg har mistet en mor, der indtil det sidste var familiens samlingspunkt."

"Igennem hele sit liv udstrålede hun omsorg og menneskelig varme i alle sine gøremål, både privat og i forretnings øjemed."

"Vi er taknemmelige over, at hun har kunnet leve dette lange og begivenhedsrige liv og være aktiv til det sidste."

Forsiden lige nu

Kontroversielt kabelskib brudt i brand

Få måneder efter ejerne forgæves forsøgte at kapre sit eget halvbyggede havmølleskib er det nu ramt af brand, forårsagende røgforgiftning hos fem arbejdere.

Svenskere forudser eksplosion i vindenergi

Efter uset høj investeringslyst i svensk vindkraft forventes produktionen fra landets vindmøller for alvor at løbe fra Danmark og stige med 60 pct. over de kommende blot fire år.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere