EnergiWatch

Analytikere: Delte forventninger til Rockwool

Rockwool præsenterer sit årsregnskab i næste uge. Analytikerne har fokus på selskabets forventninger til 2016, der vil være afgørende for aktiens udvikling.

Rockwools topchef, Jens Birgersson, fremlægger på fredag sit første regnskab som adm. direktør for isoleringsvirksomheden.

Topchefen opjusterede forventningerne til driftsresultatet for 2015 til 1,2 mia. kr. i januar. Derfor kommer fredagens præsentation af årsrapporten i højere grad til at handle om forventningerne til 2016. Det skriver Børsen.

Selskabets syn på fremtidsudsigter vil derfor stå øverst på dagsordenen, når analytikerne skal vurdere, om det er et godt tidspunkt til at købe eller sælge aktier i stenuldsgiganten. Umiddelbart er analytikerne delte i deres syn på selskabets potentiale.

"Fokus vil være på 2016 og de fremadrettede kommentarer omkring kontruktionsaktiviteten i Vesteuropa og Rusland, og på den front ser jeg på den korte bane ikke nogen positiv kurstrigger," siger Janne Kjær, analytiker i Jyske Bank, til Børsen.

Hun anbefaler, at man reducerer sin aktiebeholdning i selskabet.

Senioranalytiker i Sydbank, Søren Løntoft, ser mere positivt på fremtidsudsigterne for Rockwool. Bunden er nået på markederne i Frankrig og Tyskland, og samtidig ser han et større indtjeningspotentiale, end aktiekursen aktuelt giver udtryk for.

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere