EnergiWatch

Bank: Rublen rammer Rockwool i 2016

Den danske isoleringsgigant vil blive ramt på indtjeningen i 2016 som følge af den svækkede russiske valuta, vurderer Jyske Bank.

Analytikerne hos Jyske Bank reducerer deres forventninger til stenuldsproducenten Rockwools indtjening for 2016 og 2017 med henholdsvis 3,7 og 2,9 pct. Det er en svækkelse af den russiske rubel, som Jyske Bank lægger til grund for sine nedjusterede forventninger til Rockwools indtjening.

Det fremgår af en analyse fra Jyske Bank.

Den russiske møntfod er da også faldet 13 pct. alene siden 20. november, hvor Rockwool aflagde sit regnskab for tredje kvartal, påpeger banken.

"Vi forventer ikke den store effekt i 2015 på grund af de normale sæsonudsving i den russiske isoleringsforretning, der er præget af meget lav aktivitet i fjerde kvartal. Vi ser dog øget risiko i forhold til vores 2016-estimater, da devalueringen af rublen vil have en negativ effekt på indtjeningen i 2016," vurderer Jyske Bank i analysen.

Finanshuset estimerer, at en svækkelse på 13 pct. i rublen vil have en negativ effekt på 11 mio. euro på EBIT-niveau svarende til 0,5 pct.point på indtjenings-marginen.

Rusland er ifølge Jyske Bank et af stenuldsproducentens nøglemarkeder, idet det udgjorde 12 pct. af den samlede kapacitet og rundt regnet 13 pct. af omsætningen i 2014.

"Vi ser fortsat vanskelige markedsforhold gående ind i 2016, da den russiske økonomi fortsat vil lide under det kraftige fald i olieprisen," skriver Jyske Bank.

Olie og gas udgør mere end 60 pct. af Ruslands eksport og mere end 30 pct. af landets bruttonationalprodukt.

"Vi forventer derfor, at byggeaktiviteten fortsat vil være i modvind i 2016 med et fald på 7 pct. i volumen oven i de 15 pct., vi har set i 2015," anfører bankens analytikere.

Jyske Bank reducerer sit kursmål for Rockwool-aktien til 1020 kr. fra 1070 kr. og fastholder samtidig anbefalingen "reducer".

Rockwool henter direktør hos Vestas

Rockwool: Endnu en anbefaling skæres

Lego-pengetank køber Rockwool-konkurrent

Dansk erhvervsliv skal rykke hurtigt for at score klimagevinst

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere