EnergiWatch

Sydbank: Rockwool i fornuftig prioritering af markeder

Rockwools plan om at satse på Europa og Nordamerika, virker fornuftig, mener Sydbank-analytiker.

Foto: Rockwool

Det er en særdeles fornuftig prioritering, som Rockwool har foretaget i forbindelse med, at selskabet nu sænker ambitionsniveauet i Asien og i stedet skærper sit fokus på Europa, Nordamerika og Rusland.

Det vurderer senioranalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank over for Ritzau Finans.

Rockwool lancerer ny plan og fyrer 500

"Rockwool har haft store udfordringer i Asien de senere år, hvor det ikke har udviklet sig, som man gerne ville. Selskabet har måske ventet på, at der ville komme nogle direktiver, som gjorde, at man skulle bruge mere brandsikker isolering, frem for mere brandbare isoleringstyper, fordi man har haft nogle store brande i Kina," siger Søren Løntoft Hansen og fortsætter:

"Men de strammere krav til isolering i blandt andet Kina er ikke kommet, og det har gjort, at udviklingen har været mere dæmpet, end Rockwool umiddelbart havde vente. Derved synes jeg også, at det er naturligt, at man nedprioriterer det område."

Til trods for at selskabet også har mødt udfordringer på det russiske marked, så er det dog en god idé, at Rockwool her holder fast, fortæller Søren Løntoft Hansen.

"Selskabet har en god position på det russiske marked, og det er et marked, som man efter min vurdering kan vente sig rigtig meget af, når de økonomiske konjunkturer i Rusland vender. Simpelthen fordi isoleringen i de russiske bygninger bør forbedres og trække i retningen mod vestlige byggestandarder," lyder vurderingen fra senioranalytikeren.

Rockwool annoncerede tirsdag formiddag i en pressemeddelelse, at Rusland vil forblive et vigtigt vækstmarked for selskabet. I Nordamerika vil selskabet fokusere på høj profitabel vækst inden for alle større forretningsområder, ligesom det i Europa vil fokusere på at opnå bedre indtjening inden for isoleringsforretningen.

Analytiker giver Rockwool kras kritik

Rockwool får afvist navnetvist i USA

Dansk entreprenør får milliardordre i UK

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs