EnergiWatch

Kommuner tabte stor gevinst ved salg af Kommunekemi

Den danske affaldskæmpe blev en halv mia. mere værd, kort før en svensk kapitalfond solgte selskabet i januar. De penge kunne kommunerne have tjent på salget i stedet, mener kritikere.

Foto: DONG Energy

De danske kommuner er gået glip af en gevinst på mindst en halv milliard kroner i forbindelse med salget af det tidligere Kommunekemi til den svenske kapitalfond EQT Infrastructure i 2010. Det mener flere af forbrændingsselskabets konkurrenter, efter virksomheden for nylig er blevet solgt igen.

Da KL sammen med to kommuner i 2009 blev enige om at sælge selskabet, som de sidste to år har heddet Nordgroup A/S, lød salgsprisen på 260 mio. kr.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs