EnergiWatch

Hackere tog kontrol over kørende Tesla

Antivirus-sælgere slukkede for en Model S, mens den kørte. Tesla afviser, at bilen blev hacket udefra, men udsender alligevel sikkerhedsopdatering.

Foto: Tesla

At bilproducenter må tage cybersikkerhed meget alvorligt blev understreget for et par uger siden. Her lod techmagasinet Wired hackere overtage kontrollen med journalistens Jeep, hvilket ikke kun førte til, at de skiftede radiostation, men også at bilen blev slukket med 112km/t og at Chrystler med nogenlunde samme hast måtte tilbagekalde 1,4 mio. eksemplarer af bilen.

Drevet af udfordring snarere end stor fantasi fik det to hackere til at give sig i kast med at foretage den samme manøvre på en Tesla Model S. Og det lykkedes at finde seks sikkerhedshuller, som gjorde dem i stand til at få total kontrol over bilen, fortæller en af hackerne til Financial Times.

"Vi slukkede for bilen, mens den kørte med en lav fart på 8km/t. Samtlige skærme gik i sort, musikken stoppede og håndbremsen blev aktiveret, resulterende i et slingrende stop," sagde Marc Rogers, medarbejder hos et amerikansk cybersikkerhedsfirma.

Måtte ind i bilen først

For de digitale Tesla-tyve var begge såkaldte "white hat"-hackere; en allegori til det vilde vestens gode revolvermænd. Ifølge dem selv foretog de udelukkende angrebet for hjælpe bilproducenten med at højne sit sikkerhedsniveau ved at pege på brister. At deres hack - og deres virksomheders navne - bliver et emne under cybersikkerhedskonferencen Def Con i Las Vegas i dag er blot et biprodukt.

Hackerne måtte således først skaffe sig adgang til bilen og oprette forbindelsen via et ethernet-kabel, før den kunne fjernstyres. Derudover gjorde bilens sikkerhedsfunktioner, at duoen ikke kunne aktivere håndbremsen, hvis bilen kørte hurtigere end meget langsomt. I de tilfælde gjorde hacket blot, at bilen blev sat i frigear og overgik til manuel styring.

Tesla selv noterer i en meddelelse til blandt andet Reuters, at bilen ikke blev hacket udefra. Men at producenten alligevel tager hacket meget alvorligt, og allerede har udsendt en sikkerhedsopdatering til Model S-ejere, der lukker de fundne huller.

"Vores sikkerhedshold arbejder tæt sammen med cybersikkerheds-fællesskabet i at sikre, at vi fortsat beskytter vores systemer imod sårbarheder ved konstant at stressteste, validere og opdatere vores sikkerhedsforanstaltninger," konstaterer Tesla i meddelesen.

Tesla nedjusterede og fik klø

Tesla sætter ny grotesk rekord

Tesla-chef forudser styrtdyk i batteripriser

Tesla-chef trækker stikket

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs