EnergiWatch

Dele-el på vej ind i systemet

Ordninger hvor private kan dele overskydende strøm fra deres solcelleanlæg med naboerne vinder frem i både USA og Europa.

Foto: Joachim Claushøj Bindslev

Der er en grund til, at "el" indgår i ordet "dele". Det mener i hvert fald det amerikansk startup Yeloha, der har lanceret en tjeneste, der skal gøre det muligt at dele strømmen fra sit private solcelleanlæg med folk i lokalområdet, der bor i lejlighed eller af andre årsager ikke har mulighed for selv at installere solceller. Det skriver mediet Fastcoexist.

Konceptet er beslægtet med andre af de deleøkonomiske tjenester, der er lanceret de senere år, som f.eks. Airbnb, hvor folk kan privatudleje deres bolig i kortere perioder, og den kontroversielle privattaxa-app Uber. Her betaler folk bare i stedet for, at nogen lægger tag til solcellerne, mens Yeloha indkasserer en andel af betalingen i kommission.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Dansk energiselskab presset helt i bund

Et vanskeligt 2021 gav GNP Energy et stort tab og sendte egenkapital så langt ned, at der er tvivl om den fortsatte drift. Moderselskabet er dog kommet til undsætning, selvom det selv kæmper med et stort underskud og negativ egenkapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs