EnergiWatch

Kinesisk milliardær vil sætte solceller på James Bond-biler

Kinas rigeste mand og Aston Martin vil introducere taghæftet solcellefilm i privatbiler.

Foto: Joel Ryan/AP/POLFOTO/arkiv

Soltag i biler har typisk deres primære eksistensberettigelse i at køle i solrigt vejr. Men man kan også komme om den udfordring på anden vis. Den kinesiske koncern Hanergy, der er verdens største inden for produktionen af solcellefilm, indgik sidste år en aftale med Aston Martin om at rulle solcellefilm ud på bilproducentens konkurrencebiler, og nu gearer de to partnere op for samarbejdet. Nu arbejder de mod at lægge solcellefilm på også Aston Martins kommercielle biler. Det skriver businessgreen.

Selv om de to selskaber har nået visse landvindinger, hvor solcellefilmen eksempelvis nu kan oplade bilens batteri, er der imidlertid ikke just tale om biler, der dermed kører på ren solenergi. For nuværende kan Hanergys solcellefilm således producere 75W til bilens ydelse, og selv om håbet er at kunne øge det udbytte til 400W, er solcellefilmens funktion snarere at varetage de samme opgaver som det klassiske soltag. Den producerede energi kan således bruges til at drive bilens airconditioninganlæg.

"Det er fortsat årle stunder for os, og vores arbejde vil i det kommende år være på at maksimere kraftudtaget fra paneler, der kan passe på et typisk biltag på omkring en kvadratmeter," siger Hanergys viceadministrerende direktør, Jason Chow.

Hanergy blev stiftet i 1994 med fokus på vandkraft, men har siden 2009 haft fokus på solcellefilm, hvor det via opkøb er blevet klodens største. Koncernen ledes af forretningsmanden Li Hejun, der ifølge Forbes er Kinas rigeste mand med en formue på mere end 100 mia. kr.

Kina tog tigerspring på sol

Ikea vil sælge solpaneler

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs