EnergiWatch

Salg af varmepumper halter stadig

Med det nuværende salgstempo tager det dobbelt så lang tid, før der er installeret det antal varmepumper, som Energinet.dk kalkulerer med, skriver Ingeniøren.

Foto: Sydfyns Energi

Det står stadig sløjt til med salget af individuelle varmepumper i Danmark, skriver Ingeniøren på baggrund af salgstal fra første kvartal af 2014, som Dansk Energi har fremskrevet for hele året.

Niveauet er på det samme lave niveau som tidligere år med kun omkring 5.000 solgte væskebårne varmepumper i løbet af 2014. Med det nuværende tempo vil der gå dobbelt så lang tid, før varmepumperne spiller den rolle, som Energinet.dk forudsætter i sine analyser for 2035.

"Salget af varmepumper går slet ikke i det tempo, der ønskes politisk. Der er behov for, at salget af varmepumperne fremmes gennem nogle informations-, tilskuds- eller garantiordninger – hvis tempoet skal løftes. Et nyt olie- eller træpillefyr koster under halvdelen af en varmepumpe i anskaffelsespris, så konkurrencen er hård for varmepumperne," siger chefkonsulent i Dansk Energi, Richard Schalburg, til Ingeniøren.

Man kan få reduceret afgiften på elforbruget ud over 4000 kWh med 38 øre pr. kWh, når man bruger el til opvarmning. Men det er der ikke ret mange, som er klar over, mener Schalburg. Han peger på, at det samtidig kan have kedelige konsekvenser, at håndværkerfradraget frafalder efter nytår, fordi det har været med til at holde markedet oppe.

Mere fra EnergiWatch

DI advarer mod at ændre på aftale om CO2-afgift

Brancheorganisationen er langt fra tilfreds med, at Vismændene nu sår tvivl og skaber usikkerhed om CO2-afgiften på 750 kr. per ton udledt CO2. En højere CO2-afgift vil være ”gift for den grønne omstilling”, lyder advarslen videre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs