EnergiWatch

Tidligere Shell-boss skal stå i spidsen for ABB

Den nuværende bestyrelsesformand for den svensk-schweiziske industrigruppe ABB trækker sig. Ny mand på posten er Peter Voser, der tidligere på året forlod posten som topchef i Shell.

Foto: Shell

ABB skal have ny bestyrelsesformand, efter at den 72-årige nuværende formand, Hubertus von Grünberg, har meddelt, at han trækker sig.

Den nye mand til posten er allerede fundet, skriver selskabet i en meddelelse. Det bliver schweiziske Peter Voser, der 1. januar 2014 forlod den store britisk-hollandske oliekoncern Shell.

I meddelelsen skriver selskabet, at en enig bestyrelse har besluttet at indstille Voser til posten til næste generalforsamling i april 2015.

"Jeg er meget tilfreds med, at Peter Voser har accepteret at blive kandidat til posten som formand for ABB. Peter medbringer vigtig viden om ABB og dets nøglemarkeder og har en flot track record som leder af store, globale organisationer," udtaler den afgående formand om Voser, som fra 2002-2004 var CFO i ABB.

Herefter blev han CFO i Shell, inden han i 2009 blev topchef i energigiganten.

Peter Voser meddelte i midten af 2013, at han ville stoppe på posten som CEO i Shell i begyndelsen af 2014. Beslutningen kom meget uventet, da han kun havde siddet på posten i fire år og kun var 54 år gammel.

I Shell er Voser kendt for at have stået for en modernisering af Shell, ligesom han har foretaget omfattende investeringer i blandt andet naturgasfelter i Qatar og i et højteknologisk LNG-anlæg i Australien.

Da Voser annoncerede beslutningen havde en Shell en historisk god position på et tidspunkt med meget høje oliepriser, men allerede på vej ud af selskabet blev regnskaberne dårligere, og med de seneste massive fald i oliepriserne har Shell i lighed med resten af oliebranchen svære vilkår.

Shell-boss trækker sig uventet

ABB får mavepuster i tredje kvartal

Mere fra EnergiWatch

Equinor og VNG udvider brintsamarbejde

De to olie- og gasselskaber har et kæmpeprojekt på tegnebrættet, hvor Rostock skal være centrum for en enorm tysk brintproduktion med lagring af overskydende CO2 i norske oliefelter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs