EnergiWatch

Over 100.000 elbiler solgt i USA

For første gang i verdenshistorien er der solgt over 100.00 elbiler i ét land i samme år.

Foto: Cadillac

Selv om Europa længe har siddet på tronen som det sted i verden, hvor kravene til reduktion i udledning hos personbiler er skrappest, er det alligevel USA, der sidder solidt på tronen over verdens største elbil-markeder.

I november blev der solgt 9.535 elbiler i USA - og dermed runder 2014 salg af elbiler de 100.000 eksemplarer i USA. Faktisk er der i år til dato solgt godt 107.000 elbiler i USA - det er første gang i verdenshistorien, at der er solgt mere end 100.000 elbiler på ét marked i ét kalenderår, skriver branchesitet Inside EV.

Den bedst sælgende elbil i USA er Nissans Leaf, mens Chevrolet Volt og Tesla følger efter.

USA er dog ikke det eneste marked, hvor elbilen har medvind pt. Også i Kina går salget kraftigt frem, rapporterer Inside EV. Hidtil i år er der solgt omkring 50.000 elbiler i Kina.

Man er dog stadig langt fra at kunne tale om, at elbiler truer konventionelle biler i USA. Samlet set blev der i 2013 solgt 15,6 millioner biler. Alene Nissan solgt sidste år 1,2 mio. biler i USA, mens det bedst sælgende bilmærke - GM - solgte 2,8 mio. biler.

Tesla gør rent bord i sikkerhedstest 

Tesla: Dansk salg afhænger af afgiftsfritagelse 

Mere fra EnergiWatch

Equinor og VNG udvider brintsamarbejde

De to olie- og gasselskaber har et kæmpeprojekt på tegnebrættet, hvor Rostock skal være centrum for en enorm tysk brintproduktion med lagring af overskydende CO2 i norske oliefelter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs