EnergiWatch

Danfoss afslutter finsk storopkøb

Alle detaljer er på plads, og Danfoss har nu officielt overtaget finske Vacon.

Foto: Maria Tuxen Hedegaard

Den finske producent af frekvensomformere, Vacon, er nu officielt en del af Danfoss-koncernen. Dermed er et af de største opkøb i nyere tid for Danfoss afluttet.

I september 2014 meddelte Danfoss, at selskabet fremsatte et offentligt købstilbud på alle aktier i Vacon. Danfoss bød 7,7 mia. kr. for det finske børsnoterede selskab Vacon, som sidste år havde en omsætning på 3 mia. kr. og et overskud på driften på 300 mio. kr. I slutningen af november opnåede Danfoss godkendelser fra alle relevante myndigheder og har nu købt mere end 90 % af aktierne og stemmerettighederne i Vacon.

Købet betyder, at Vacon og Danfoss bliver en af verdens førende aktører på markedet for frekvensomformere.

"Det er en klar ambition at være førende på markedet for frekvensomformere. Vi kan se, at ægte værdi skabes sammen med andre. Det er derfor, vi nu vil skabe en forretning, hvor vi sammen udvikler de bedste produkter, applikationer og services for vores kunder," siger Niels B. Christiansen, koncernchef og CEO hos Danfoss.

Opkøb for 10 mia. kr.

Med overtagelsen af Vacon har Danfoss i år foretaget investeringer i opkøb for 10 mia. kr. I februar købte Danfoss 20 pct. af aktierne i den tyske virksomhed SMA Solar Technology for 2,3 mia. kr. En investering der dog siden har vist sig at være et kostbart bekendtskab, da SMA er kommet ud med dårlige regnskabstal og netop har varslet stor fyringsrunde.

Vesa Laisi, koncernchef og CEO, Vacon. bliver direktør for det nye forretningssegment kaldet Danfoss Drives.

Danfoss betaler høj pris for vækst 

Danfoss lukker fabrik på Fyn 

Mere fra EnergiWatch

Equinor og VNG udvider brintsamarbejde

De to olie- og gasselskaber har et kæmpeprojekt på tegnebrættet, hvor Rostock skal være centrum for en enorm tysk brintproduktion med lagring af overskydende CO2 i norske oliefelter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs