EnergiWatch

BMW sætter Tesla-stifter på plads

BMW har hverken planer om et batterisamarbejde eller om at købe aktier i Tesla, lyder det nu fra tyskerne.

Foto: Paul Sakuma/AP/Polfoto

Det er et smart PR-trick, og intet andet, når stifteren af elbil-producenten Elon Musk taler om et muligt samarbejde med den tyske bilgigant BMW. Sådan lyder det nu fra tyskerne selv, der er alt andet end tilfredse med den åbenmundede Tesla-stifter.

Det er ellers kun få dage siden, at Elom Musk, stifter af Tesla, skulle have omtalt et muligt partnerskab med BMW om batteritekonologi. Et partnerskab der blandt andet kunne involvere udveksling af erfaringer om batteriteknologier, opladestationer og måske også et muligt BMW aktiekøb i Tesla.

Men ingen af tingene er tæt på at blive realiseret, understreger BMW over for det tyske erhvervsmagasin Wirtschafts Woche. En centralplaceret kilde fra BMW oplyser, at man ingen planer har om et samarbejde. BMW oplyser også over for velanskrevne tyske magasin, at man mest af alt anser udtalelserne fra Elon Musk som "PR-snak".

Hos Tesla mener man, at man er blevet misforstået.

"Ikke kun har Elon ikke "talt om et partnerskab" med BMW. Vi har aktivt forsøgt at kvæle de rygter, da de opstod for mere end en uge siden. Elon respekterer BMW som et selskab, og vi har haft uformelle samtaler med dem om mange ting. Men på intet tidspunkt har han sagt, at der var seriøse diskussioner om et partnerskab," lyder det i en udtalelse fra Tesla. Prøv EnergiWatch gratis i 40 dage

Snakker om plastik-salg

BMW bekræfter da også, at man har ført en uformel dialog med Tesla om et muligt salg af BMW's carbon-fiber plastik, der bruges i elbilen i3, til Tesla. Men der er i følge BMW tale om et simpelt salg, som man også tilbyder andre bilproducenter.

Elon Musk har også luftet tankerne om en europæisk batterifabrik, der kunne placeres i Tyskland. Tesla har netop påbegyndt opførelsen af en "giga-fabrik" til batteriproduktion i Nevada.

Tesla ramt af norske motorproblemer 

Tesla-regnkskab overgik forventninger 

Mere fra EnergiWatch

Equinor og VNG udvider brintsamarbejde

De to olie- og gasselskaber har et kæmpeprojekt på tegnebrættet, hvor Rostock skal være centrum for en enorm tysk brintproduktion med lagring af overskydende CO2 i norske oliefelter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs